Kadir Gecesi ne zaman? Diyanet dini günler takvimi: 2019 Kadir Gecesi
Kadir Gecesi’nin tarihi Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşılması nedeniyle İslam Dünyası’nın genelinde en çok araştırılanlar arsında yer alıyor. Ramazan Ayı’nın özellikle son 10 gecesi İslam inancında büyük öneme sahip. Bu 10 geceden 27. gecenin ise Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu Kadir Gecesi olduğuna inanılıyor. Peki, bu yıl Kadir Gecesi ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde 2019 Kadir Gecesi tarihi…
Ramazan Ayı’nın son günlerinin yaklaşmasıyla birlikte Kadir Gecesi’nin tarihi de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Kadir Gecesi İslam Dünyası’nın genelinde Ramazan Ayı’nın 27. gecesi olarak kabul ediliyor. Peki, Kadir Gecesi 2019 yılında ne zaman? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde 2019 Kadir Gecesi tarihi…
2019 YILI KADİR GECESİ NE ZAMAN?
Diyanet’in dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Kadir Gecesi bu yıl 31 Mayıs 2019 Cuma gününe denk gelecek. Kadir Gecesi’nden 3 gün sonra ise Arefe Günü idrak edilecek. Yani Arefe Günü 3 Haziran 2019 Pazartesi günü olacak.
KADİR GECESİ İBADETLERİ NELER?
* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.
Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).
* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gıyabi cenaze namazı nedir, nasıl kılınır? Gıyabi cenaze namazı kılınışı
Kedi ile İlgili Ayetler ve Mealleri... Kuran-ı Kerim'de Kedi Hakkındaki Tüm Ayetler...
Fitre parası ne kadar? 2024 fitre miktarı açıklandı! İşte günlük fitre tutarı...
Ramazanda kilo almamak için bunlara dikkat!
Ramazan menüsünde bulunması gereken 10 besin grubu