hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul iftar vakitleri 2019… 19-20 Mayıs İstanbul için iftar saati kaç?

    İstanbul iftar vakitleri 2019… 19-20 Mayıs İstanbul için iftar saati kaç
    expand

    İstanbul için iftar vakti milyonlarca Müslümanın orucunu açacağı il genelinde araştırılmaya devam ediyor. İstanbul imsakiye sayfası içerisinde yer alan namaz vakitleri bugün il genelinde orucun saat kaçta açılacağını gösterdi. Peki, bugün İstanbul’da akşam ezanı saat kaçta okunacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İftar saatleri İstanbul başta olmak üzere 19 Mayıs 2019 günü iftarını açacak farklı illerdeki kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Güneş’in her ilde farklı saatlerde doğup batması nedeniyle iftar ve imsak vakitleri her ile özel olarak belirleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilen namaz vakitleri CNN TÜRK’ün 2019 imsakiye sayfasından da anlık olarak takip edilebiliyor.

    Buna göre 19 Mayıs 2019 Pazar günü İstanbul için iftar saati olarak 20:25 açıklandı. 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü imsak vakti ise il genelinde 03:46 olacak.

    Diğer illerdeki vakitleri öğrenmek içinse İstanbul yerine dilediğiniz ili seçerek o ile ait namaz vakitlerini öğrenebilirsiniz.

    İSTANBUL İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    NİYET ETMEDEN ORUÇ KABUL OLUR MU?

    Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

    Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

    Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow