hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyada Din Dağılımı: Küresel İnançların İncelemesi... Hangi Dine Dünyada Kaç Kişi İnanıyor?

    Dünyada Din Dağılımı: Küresel İnançların İncelemesi... Hangi Dine Dünyada Kaç Kişi İnanıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünya çapında birçok farklı inanç bulunuyor. Her inanç aynı zamanda o ülkenin ya da bölgenin kültürüne bağlı olarak ele alınır. Tabii yediğini inançlar tarihsel olarak da günümüze kadar gelmiştir. Aynı zamanda her inancın kendi içerisinde bir yapısı vardır ve bu yapı doğrultusunda günümüze kadar ulaşmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem rakamsal olarak hem de yüzde bakımından ele alındığında dünyada farklı dinler değişik ülkeler üzerinden öne çıkıyor. Bazıları tek bir ülke bazıları ise sayısız ülke tarafından aynı inanç ile değerlendirilmektedir. Özellikle bunlar içerisinde Hristiyanlık ve İslamiyet ile beraber Hindu inancı yaygın yer almaktadır.

     Dünyada Din Dağılımı: Küresel İnançların İncelemesi

     Günümüzde dinlerin büyük bir çoğunluğu tek tanrı üzerinden ortak şekilde öne çıkar. Fakat peygamberler ve peygamberlere inen kitaplar doğrultusunda burada farklılık ve ayrım yaşanmaktadır. Tabii tanrı inancı üzerinden de yine farklı inançlar bulunan dinler olduğunu söylemek mümkündür.

     Tarihsel açıdan ve kültürel kapsamda bu dinler günümüze kadar ulaşmış ve farklı özelliklere sahip olmuştur. Dünyadaki din dağılımı ele alındığında küresel inançlar ve yüzde üzerinden ele alınmaktadır.

     - 2.2 milyar kadar Hristiyan bulunmaktadır ve bu %32'lik bir durum olarak öne çıkar.

     - 1,6 milyar kadar Müslüman bulunmaktadır ve bu %23'lük bir dilimi ele alır.

     - 1 milyar Hindu bulunmaktadır ve bu da dünya çapında yüzde 7'lik bir kesim olarak ele alınır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - 500 milyon Budist vardır ve bu dünya çapında %5'lik bir kesimdir.

     - 14 milyon Yahudi bulunur ve bu da dünya çapında %0.2'ye karşılık gelir.

     - Afrika, Amerika, Asya ve Avustralya kıtaları üzerinden de toplamda 400 milyon kadar %6'lık dilimi kapsayan değişik dinler ele alınır.

     Yukarıda verilen dilimler üzerinden dinler kendi inançları doğrultusunda dünyanın farklı yerlerinde devam etmektedir. Tabii bu durum aynı zamanda nüfusa bağlı olarak her sene yüzde ve sayı kapsamında değişkenlik gösterebilir.

     Hangi Dine Dünyada Kaç Kişi İnanıyor?

     Dünyada 7 milyardan fazla insan var ve herkesin kendine göre farklı dini inancı bulunuyor. Hem tarihsel hem de bölgesel olarak ve kültürel açıdan dinler inanca bağlı şekilde değişkenlik göstermektedir. Buna bağlı olarak rakamsal açıdan ele alındığında 2,2 milyar kadar Hristiyan’ın bulunduğunu söylemek mümkündür. Bunun dışında 1.6 milyar Müslüman ve 1 milyar Hindu yer alır.

     Diğer yandan 500 milyon Budist ve 14 milyon Yahudi öne çıkmaktadır. Bununla birlikte daha sayısız dini inanç vardır ve bunlar da farklı kıtalar üzerinden 400 milyon kadar bir miktarı karşı çıkar. Yani bu durumda ele alındığında 6 milyardan fazla dine inanan insan olduğunu söylemek mümkündür.

     Döneme ve zamanı bağlı olarak ise dini inançlar azalış ya da artış göstermektedir. Aynı zamanda bölgeye bağlı olarak da dini inanç sayısı farklılık yaratabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow