Diyanet yanıtladı, aşı olmak veya iğne yaptırmak orucu bozar mı?
Ramazan ayı içerisinde oruçlu olan kişiler aşı olmak ya da iğne yaptırmak zorunda kaldıklarında oruçlarının bozulup bozulmayacağı konusunda ikileme düşüyor. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili ne diyor? İşte aşı olmanın veya iğne yaptırmanın oruca etkisi…
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oruçlu iken aşı olmak veya iğne yaptırmakla ilgili görüşü ise şöyle; Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.
TEDAVİ VE AŞI AMAÇLI İĞNE YAPTIRILABİLİR
Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler.
GIDA VE VİTAMİN İĞNELERİ SAKINCALI
Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gıyabi cenaze namazı nedir, nasıl kılınır? Gıyabi cenaze namazı kılınışı
Kedi ile İlgili Ayetler ve Mealleri... Kuran-ı Kerim'de Kedi Hakkındaki Tüm Ayetler...
Fitre parası ne kadar? 2024 fitre miktarı açıklandı! İşte günlük fitre tutarı...
Ramazanda kilo almamak için bunlara dikkat!
Ramazan menüsünde bulunması gereken 10 besin grubu