Ankara iftar (oruç açma) saati 2019 | Diyanet akşam ezanı - iftar saatleri: Ankara
Ankara iftar saatleri, 2019 yılı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Başkent’te ikamet eden vatandaşlarımız tarafından internette en çok araştırılanlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ankara iftar yani oruç açma saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenip kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, İşte Ankara akşam ezanı yani iftar saati…
Ankara iftar saati, Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte hemen her ilde olduğu gibi Ankara’da da vatandaşların araştırma konuları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ramazan Ayı’nın ilk sahuruna geçtiğimiz gece kalkıldı. Evlerde şimdiden iftar telaşı başladı. Gözler ise iftar yani oruç açma saatlerine çevrilmiş durumda…
Bilindiği üzere oruçlar akşam ezanı saatinin başlamasıyla birlikte açılıyor. Yani bir ildeki iftar saati aynı zamanda o ilin iftar yani oruç açma saatin oluyor. Bu nedenle Ankara iftar saati denildiğinde akıllara ilk olarak Ankara akşam ezanı saati geliyor. Peki, Ankara, iftar saati kaç? İşte, Diyanet tarafından ilan edilen Ankara iftar saati…
ANKARA İFTAR VE İMSAK SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN
DİYANET’TEN İMSAK VE İFTAR AÇIKLAMASI
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özdemir, imsak vakitlerinin belirlenirken izlenilen yöntemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Sacit Özdemir, "İmsak saatlerinin belirlenmesinde fecr anını son derece duyarlı hassas cihazlarla tespit ettik. Saniye mertebesinde duyarlı sonuçlar elde ettik. Bir tereddüde meydan yok. Bu konuda iddiada bulunanlar hiçbir bilimsel veriye dayanmadan konuşmaktadır." dedi.
Ramazanda gündeme gelen imsak tartışmalarına ilişkin açılmalarda bulunan Prof. Dr. Özdemir, ufuk aydınlanma zamanlarının gözlemsel yolla tespiti konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü gözlemsel proje hakkında bilgi verdi.
Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama bölümündeki uzmanların ortak bir çalışma yaptığını aktaran Özdemir, bu çalışmada 50 aletsel gözlem, 56 denek gözlemi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Aletsel gözlemlerin 28'ini yatsı zamanında 22'sini imsak vaktinde, denek gözlemlerin ise 35'inin yatsı vaktinde 21'inin ise imsak vaktinde gerçekleştiğini kaydeden Özdemir, tan ve fecr vakitlerinin ne zaman gerçekleştiğini veya son bulduğunu belirlemeye çalıştıklarını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gıyabi cenaze namazı nedir, nasıl kılınır? Gıyabi cenaze namazı kılınışı
Kedi ile İlgili Ayetler ve Mealleri... Kuran-ı Kerim'de Kedi Hakkındaki Tüm Ayetler...
Fitre parası ne kadar? 2024 fitre miktarı açıklandı! İşte günlük fitre tutarı...
Ramazanda kilo almamak için bunlara dikkat!
Ramazan menüsünde bulunması gereken 10 besin grubu