Volkswagen Scirocco ve Beetle'ın üretimine son veriyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, yıllık satış rakamları oldukça düşük olan Scirocco ve Beetle'ın üretimini sonlandırmaya yönelik karar aldı.
En küçük itfaiye aracı Midilli
Volkswagen'in Almanya’da düzenlenen yol haritası toplantısında, yıllık satış rakamları toplamı Golf’ün aylık rakamını bile geçemeyen Scirocco’nun ve Beetle’ın üretiminin bitirilebileceği sonucu çıktı.
Yenişafak'ın haberine göre; 1972-1992 yıllarında üretilen ve sonrasında 2008’de yenilenerek tekrar karşımıza çıkan Volkswagen Scirocco, şirketin gelecek planları arasında yer almıyor. Scirocco’nun yanı sıra özellikle gençlerin tercih ettiği Beetle modelinin de üretiminin sonlandırılması gündemde.
Bu iki modelin de üretiminin sonlandırılmasına neden olarak ise düşük satış rakamları gösteriliyor.
Zira şirketin marka yöneticisi Arno Antlitz’in yaptığı açıklamalara göre Golf’ün bir aylık satış rakamları, Bettle ve Scirocco’nun yıllık satışından daha fazla:
“Scirocco da Beetle da sınıfında kendilerine özgü karakterleri bulunan birbirinden değerli modeller. Lakin bazen araçların böyle bir karaktere sahip olması onların sonsuza kadar satışa sunulacağı anlamına gelmeyebiliyor. Elimizdeki raporlar bu iki modelin toplam yıllık satışlarının Golf’ün bir aylık satışına denk olduğunu gösteriyor.”
Antlitz’in açıklamaları çok net olduğu görülüyor. Almanya’da düzenlenen yol haritası toplantısında, yıllık satış rakamları toplamı Golf’ün aylık rakamını bile geçemeyen Scirocco’nun ve Beetle’ın üretiminin bitirilebileceği sonucu çıktı. Benzer sorunlardan dolayı Volkswagen CC’nin de üretiminin sonlandırılacağı ve yerine yepyeni bir model getirileceği ifade edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD’den Vergi Hamlesi! Otomotivde Fırtına Kapıda, Türkiye’de Kasko Fiyatları Ne Olacak?
Otomotiv Pazarı Şaha Kalktı! Satışlar Neden Arttı?
Mart Ayında Otomotiv Pazarı Uçuşa Geçti: Fiyat Endişesi Talebi Şişirdi
Trump'ın Gümrük Vergisi Otomotiv Sektörünü Alt Üst Etti: Zamlar ve Üretim Değişiklikleri Kapıda
Yedek Parça Fiyatları İkiye Katlandı: Kaskosuz Araç Kullanmak Büyük Risk!