hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi istisnalı BYD 'ler  kasımda gelecek 

    Vergi istisnalı BYD ler  kasımda gelecek
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Çin’li BYD markasının Türkiye’de üretim kararı almasının ardından üretim teşvikinden yararlanacak araçların kasım ayında ülkemizde satışına başlanması hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BYD’nin Manisa’da ilk eapta yılda 150 bin adet araç üretme kararının ardından bürokratik işlemler de devreye alınıyor. Teşvik belgesinin çıkmasının ardından Çin’li markanın Türkiye’ye ithal edeceği araçların büyük bölümü ek gümrük vergisinden (yüzde 40) muaf tutulacak. Böylece araçlar Türkiye’ye avantajlı vergi oranları ile gelecek.  BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun yıl sonuna kadar bir elektrikli model daha getirme durumunun da gündeme geldiğini belirterek 2024 sonuna kadar 10 bin araç satmayı hedeflediklerini söyledi.

    İlk üçe girmek istiyor

    Üretimimin başlayacağı 2026 sonundan itibaren Türkiye’de üç yılda en çok satan 3 marka içine girmeyi hedeflediklerini belirten Ergun bu yıl kasım aralık ayında teşvikli vergi oranlarıyla otomobil satmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ergun şöyle devam etti:

    “Türkiye pazarında dengeleri çok hızlı bir şekilde değiştireceğiz. Tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellerimizle BYD çok hızlı bir büyüme elde edecek. Yatırım teşvik belgesi, resmi gazetede yayınlandıktan sonra Kasım-Aralık aylarında araçlarımızı daha ulaşılabilir bir şekilde sunmaya başlayacağız. Bu da BYD’nin 2024 yılını 10 bin adetler civarında tamamlamasını sağlayacak.

    Sonraki yıl ise bunun en az 3 katını satacak kadar potansiyele sahip olacağız. Model sayılarımız da hızla artacak. Aynı zamanda üretim planlamalarına bağlı olarak yıl sonunda BYD ATTO 3 ve SEAL U DM-i modeline ek olarak elektrikli bir modeli daha sunmayı planlıyoruz. Agresif büyümeyle birlikte markamız 3 yıl içerisinde binek otomobil pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 3 marka arasında yer alacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhracat da yapılacak

    Markanın Türkiye distribütörü ALJ Türkiye ve Avrupa Başkanı & CEO’su Ali Haydar Bozkurt da,”Öncelikle bir Türk vatandaşı olarak BYD gibi dünya devi bir markanın ülkemizde otomobil üretme kararı almasından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmeliyim. 27 yıl sonra böylesine bir otomotiv yatırımının gelmesi ve BYD’nin üretim için Türkiye’yi seçmiş olması bizi çok gururlandırıyor. BYD’nin Türkiye fabrikası ciddi bir istihdam ve ihracat rakamı sağlayacak.”dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow