hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mercedes’in hafif ticari elektriklileri yolda

    Mercedes’in hafif ticari elektriklileri yolda
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Mercedes’in önde gelen hafif ticarisi Sprinter de elektrikli olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrikli araçların özellikle şehir içi taşımacılıkta getirdiği avantajlar ve şehir içi taşımacılığının giderek artan önemi, çevre bilincinin yükselmesi ve devletlerin getirdiği yasal düzenlemeler bu talebin artmasındaki en büyük nedenlerden. Ayrıca elektrikli araçların düşük emisyon değerleri ve içten yanmalı modellere kıyasla ekonomik işletme maliyetleri de lojistik ve dağıtım sektöründe giderek daha fazla tercih edilmelerini sağlayacak. Mercedes de Türkiye’deki  hafif ticari ailesini önümüzdeki günlerde elektriklendirmeye başlayacak.

    Sprinter artık elektriklenecek

    Elektrikli araçların yakıt ve periyodik bakım maliyetlerinin içten yanmalı modellere kıyasla oldukça düşük olması, elektrikli modellerin ekonomik açıdan orta ve uzun vadede çok daha verimli olmasını sağlıyor. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz  2024 yılının son çeyreğinde satışa sunacakları  yeni Mercedes-Benz eSprinter ile elektrikli hafif ticari araç sektörüne hareket getireceklerini söyledi. Akdeniz şöyle devam etti:

    “ Müşteriler için sağladığı katma değer, çok yönlülük ve esneklikle dikkat çeken eSprinter, iki gövde tipi ve uzunluğunun yanında iki batarya boyutuna sahip yüksek taşıma kapasitesiyle farklı kullanım alanlarına yönelik olacak. Kullanılabilir enerjisi 81 kWh olan batarya 329 kilometreye kadar menzil sağlarken 113 kWh batarya ise 478 kilometreye kadar elektrikli WLTP sürüş menzili sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mercedes’in hafif ticari elektriklileri yolda

    Gelişmiş Mercedes-Benz reküperasyon teknolojisi sayesinde, şehir içi kullanımda bu menzil değerlerinin de üstüne çıkmak mümkün olabilecek. Ayrıca bataryalar 8 yıl boyunca Mercedes-Benz garantisi altında olacak. MBUX bilgi-eğlence sistemi, gelişmiş güvenlik ve destek sistemleri ve daha zengin bir donanım ile ilk kez akıllı, dijital bağlantı avantajı da sunacağız. Ayrıca eSprinter’da isteğe bağlı bir römork bağlantısı da olacak.”

    Mercedes EQV ve V Serisi

    Alman marka ayrıca yine son çeyrekte Avrupa ve Asya pazarında beğenilen Mercedes-Benz EQV ve V-Serisi MPV'leri de Türkiye pazarına sunacak. Akdeniz,””Geniş  bir müşteri yelpazesine sahip olan MPV’ler geniş iç hacimleri, yüksek konforları ve kaliteli ve benzersiz tasarımlarıyla da öne çıkıyor.

    Ayrıca çok sayıda donanım serisiyle farklı kişiselleştirme seçenekleri de sunuyor. MPV'lerin daha çekici hale gelmesi, pazardaki konumumuzu da güçlendiriyor. Segmentin zirvesinde daha kârlı bir büyümenin yolunu açarken aynı zamanda tamamen elektrikli bir geleceğe de köprü oluşturuyoruz. Gelecekte tüm yeni geliştirilen MPV’lerin VAN.EA platformu üzerine inşa edilmesi de Mercedes-Benz’in sürdürülebilir iş stratejisindeki en önemli dönüşüm hedeflerinden biri”dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow