İstanbul ulaşıma 112 milyar TL yatıracak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı, 2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapılacak yatırım tutarının 112 milyar TL seviyesine ulaşacağını söyledi. Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcı firmanın yer aldığı Intertraffic İstanbul’a, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi ülkelerden ziyaretçi geldi. Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı:“Şehirler sürekli göç alıyor. 2030 yılında şehirlerdeki nüfusun yüzde 60’lar dolayında olacağını gözönünde bulundurduğumuzda, trafik yönetiminin farklı bir noktaya geleceği ve toplu ulaşım sistemlerinin şehrin mobilitesini ne kadar etkileyeceği ortaya çıkıyor. Akıllı toplu ulaşım sistemleri, akıllı trafik sistemleri bizim en önemli hedefimiz. Toplu ulaşımla ilgili birçok projeye imza atıyoruz. Son 13 yılda İstanbul’da 98 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Bu bütçenin ulaşım harcamalarındaki payı yüzde 45. 2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapacağımız yatırım tutarı da 112 milyar TL olacak” dedi. Trafik kazalarında en fazla ölüm araçların yoldan çıkması ile yaşanıyor…Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun buluşma noktasında gerçekleştirilen Intertraffic İstanbul Fuarı’nın katılımcı ve ziyaretçilerine akıllı ulaşım sistemlerine dair yeni teknolojileri tanıtırken, etrafındaki coğrafyaya da yeni pazar ilişkilerinin kurulmasında büyük katkılar sağladığını söyleyen Karayolları Genel Müdürü Laçin Akçay ise teknolojinin trafik kazalarındaki kayıpları azaltmasına olan etkilerine vurgu yaptı. Laçin, “2015 yılı kaza verilerine bakıldığında kaza yerinde hayatını kaybetme kişi sayısında yüzde 17 oranında azalma olduğu görülmektedir. Bu kapsamda özellikle bölünmüş yollar trafik kazalarını azaltarak yollarımızda can güvenliğini sağlamıştır. Ülke genelinde en fazla ölümümün, araçların yoldan çıkması kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle de 2015 yılında banket sarsma bandı uygulamaları başlatılmıştır. Bu uygulamanın yapıldığı yollarda, yoldan çıkan araç kazalarında ortalama yüzde 37 oranında azalma tespit edilmiştir” dedi.
Ford kamyonda pazar payı peşinde
Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcı firmanın yer aldığı Intertraffic İstanbul’a, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi ülkelerden ziyaretçi geldi.
Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı:“Şehirler sürekli göç alıyor. 2030 yılında şehirlerdeki nüfusun yüzde 60’lar dolayında olacağını gözönünde bulundurduğumuzda, trafik yönetiminin farklı bir noktaya geleceği ve toplu ulaşım sistemlerinin şehrin mobilitesini ne kadar etkileyeceği ortaya çıkıyor. Akıllı toplu ulaşım sistemleri, akıllı trafik sistemleri bizim en önemli hedefimiz. Toplu ulaşımla ilgili birçok projeye imza atıyoruz. Son 13 yılda İstanbul’da 98 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Bu bütçenin ulaşım harcamalarındaki payı yüzde 45. 2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapacağımız yatırım tutarı da 112 milyar TL olacak” dedi.
Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun buluşma noktasında gerçekleştirilen Intertraffic İstanbul Fuarı’nın katılımcı ve ziyaretçilerine akıllı ulaşım sistemlerine dair yeni teknolojileri tanıtırken, etrafındaki coğrafyaya da yeni pazar ilişkilerinin kurulmasında büyük katkılar sağladığını söyleyen Karayolları Genel Müdürü Laçin Akçay ise teknolojinin trafik kazalarındaki kayıpları azaltmasına olan etkilerine vurgu yaptı. Laçin, “2015 yılı kaza verilerine bakıldığında kaza yerinde hayatını kaybetme kişi sayısında yüzde 17 oranında azalma olduğu görülmektedir. Bu kapsamda özellikle bölünmüş yollar trafik kazalarını azaltarak yollarımızda can güvenliğini sağlamıştır. Ülke genelinde en fazla ölümümün, araçların yoldan çıkması kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle de 2015 yılında banket sarsma bandı uygulamaları başlatılmıştır. Bu uygulamanın yapıldığı yollarda, yoldan çıkan araç kazalarında ortalama yüzde 37 oranında azalma tespit edilmiştir” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Benzinli, dizel, hibrit: Hangisi daha hesaplı? Yakıt ve bakım masrafları cep yakıyor!
Elon Musk'ın Tesla'sından flaş Cybertruck kararı! Binlerce araç geri çağırılacak
Dacia ikaz lambaları ve anlamları (Dacia araçlarda uyarı ışıkları ve gösterge ışıkları)
Yeniden değerleme uygulandı: İşte 2025 yılında ödenecek olan MTV tutarları! EN SON HABERLER...
Dünya otomotiv devinden kullanıcılara büyük şok! 114 bin araç geri çağırılacak