hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Türkiye’de 2 fabrikada üretim yapan Goodyear, uzun vadede lastik pazarında liderlik hedefliyor. Binek ve ticari lastikler toplamında ülkemizde yaklaşık yüzde 20 paya sahip marka tesislerine yeni teknoloji ve kapasite yükseltme yatırımı yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

     Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Chris Delaney 2018 Cenevre Motor Show’da sorularımızı yanıtladı. PG Grubu’nda uzun yıllar çalışan Delaney 4 kıta ve 8 ülkede görev yapmış tecrübeli bir yönetici. Türkiye’nin Goodyear dünyasında hem üretim hem de satış açısından önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Delaney binek lastiklerinde yaklaşık yüde 12 olmak üzere ticari ve binek toplamında yaklaşık  yüzde 20’lik paya sahip olduklarını belirtti.

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye üretimde güçlü

    Türkiye’deki 2 tesislerinde üretim kalitesinin çok yüksek olduğunu, geçen yıl yapılan üretimin yaklaşık 65’inin ihracata yöneldiğini vurgulayan Delaney, “Uzun vadede yani 8-10 yıl arasında pazarda liderliği hedefliyoruz. Biz Türkiye’ye güveniyoruz ve büyümek istiyoruz. Yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Türkiye’de araç ihtiyacının arttığını, Özellkle  SUV’larla birlikte büyük ebat lastik ihtiyacının yükseldiğine değinen Delaney şöyle devam etti:
    “Türkiye’den çok memnunuz. Bizim için sadece maliyet önemli değil Türk çalışanların kabiliyet ve kapasiteleri oldukça yüksek. Lastik teknolojisi hızlı değişiyor. Teknik olarak lastik üretiminde yeni materyaller devreye giriyor. Tüketici de değişiyor artık araç satın almak yerine kiralama veya paylaşım devreye giriyor.Bu da filoların artacağının göstergesi. Otonom araçlar da devreye girince bu araçların durmadan yollarda olması gerekecek. Lastikler de ona göre olmalı. Goodyear teknolojileri de bunlara göre şekillenecek. Biz Goodyear olarak her türlü lastiğin değil özel lastiklerin gelişimi üzerinde odaklanıyoruz. Özellikle premium marka tedarikçisiyiz. Bu tarafta büyüyeceğiz. 17 inç ve üzeri pazar hızlı büyüyor. Burada daha da etkin olacağız. İhracat yaptığımız Türkiye dahil tüm tesislerde daha rekabetçi olacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goodyear’dan Cenevre Yenilikleri

    Öte yandan 8-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Goodyear; filo operatörleri ile gerçek zamanlı iletişim sağlayan akıllı lastiğinin prototipini, Elektrikli Sürüş Teknolojisi ile geliştirilen EfficientGrip Performance prototip lastiğini ve daha temiz, uygun, güvenilir ve sürdürülebilir kentsel mobilite için vizyoner bir çözüm olan yeni konsept lastiği “Oxygene”i tanıttı. Chris Delaney fuardaki konuşmasında, “2050 yılında dünya nüfusunun üçte ikisinin kentlerde yaşaması beklenirken, kentsel çevrelerde taşıma ağlarına yönelik olan talepler de çok ciddi bir şekilde artacaktır. Daha akıllı, daha yeşil altyapı ve taşıma, kentsel mobilite ve bunu geliştirmenin zorluklarını belirlemede çok önemli olacaktır. 120 yıldır yenilikçi ürünler sunan mirasa sahip bir şirket olarak,Goodyear’ın geçmişte Cenevre’de sunduğu diğer konsept lastikler gibi, yeni konsept lastiklerimiz de akıllı, güvenli ve geleceğin sürdürülebilir mobilitesinin daha da ileriye taşınmasına destek olacaktır” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü
     

    Goodyear, akıllı lastiğinin prototipini yolda test ediyor

    Cenevre Motor Show’da tanıtılan Goodyear’ın akıllı lastik prototipi mobil bir uygulama sayesinde, filo operatörleri ile gerçek zamanlı iletişim sağlamak amacıyla birlikte çalışan lastik, sensörler ve bulut bazlı algoritmaları kapsayan lastik bilgi sistemini içeriyor. Paylaşımlı mobiliteye olan ilginin artmasıyla, önümüzdeki yıllarda araç başına gidilen kilometrenin ciddi oranlarda artacağını öngören Goodyear’ın akıllı lastiği, gerçek zamanlı veri paylaşımı sunarak, daha güvenli ve düşük maliyetli bir mobilite ve azami süre için en uygun lastik kullanımı sağlıyor. Paylaşımlı mobilite, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketiciler için uygunluğun artmasına bağlı olarak büyümeyi sürdürmekte. 2015 yılında, küresel olarak gidilen kilometrelerin yüzde 4’ü paylaşımlı mobilite kapsamında gerçekleşmiş. Bu rakamın, 2030 yılında yüzde 25 seviyelerine çıkması öngörülmekte.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

    Geleceğin Elektrikli Sürüş Teknolojisi

    Elektrikli Sürüş Teknolojisi ile geliştirilen EfficientGrip Performance prototip lastik, Goodyear’ın, elektrikli araçlara özel lastikleri geliştirmedeki en yeni adımı olarak öne çıkıyor.Goodyear tarafından yapılan testler; elektrikli motorların güçlü ve anlık tork momenti ile ağır bataryaların neden olduğu ilave araç ağırlığına bağlı olarak, elektrikli araç lastiklerinin standart lastiklere göre yüzde 30 daha hızlı yıprandığını göstermiş.Lastiğin dayanıklılığı için gerekli olan özelliklere ek olarak, araç üreticileri, elektrikli araçların yuvarlanma direncinin daha da geliştirilmesini talep ediyorlar. Birçok ülkede elektrik şarj etme altyapısının henüz yeteri kadar gelişmiş olmaması nedeniyle, tüketicilerin en büyük önceliği artan çeşitlilik olarak öne çıkıyor. Öneçıkan bir diğer nokta ise; lastiklerin sessizliği ve konforu. Elektrikli araçlar, düşük hızlarda standart araçlardan kaynaklanan gürültünün yarısını yaratıyor.

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

    “Oxygene” ile sürdürülebilir kentsel mobilite

    Goodyear’ın Oxygene konsepti, havanın kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen bir sürüş çözümünü içeriyor.Oxygene konsepti, lastiğin yanak kısımlarının içinde yaşayan yosun içerme özelliği ile sıradışı bir yapıya sahip. Bu açık yapı ve lastiğin akıllı sırt deseni, nemi ve yol yüzeyindeki suyu absorbe edip yayarak fotosentez oluşumuna izin veryiyor. Böylece, oksijeninin havaya aktarılmını sağlıyor.Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, hava kirliliğinin ölçümlendiği kentsel alanlarda yaşayan insanların yüzde 80’inden fazlası, Dünya Sağlık Örgütü limitlerini aşan hava kalite seviyelerine maruz kalıyor.Goodyear’ın Oxygene konsepti atık madde, emisyon ve enerji kayıplarının azaltılmasına odaklanarak ve döngüsel ekonominin prensiplerinden ilham alarak, geleceğin kentsel oluşumlarıyla kusursuz bir şekilde entegre olacak şekilde oluşmuş. .Ayrıca  çeşitli performans çözümleri de içerecek şekilde tasarlanmış.Goodyear, günümüzde küresel platformda 22 ülkedeki 48 tesisinde 64.000 çalışanıyla üretim yapıyor. Goodyear’ın Akron, Ohio ve Colmer-Berg, Lüksemburg’da bulunan iki inovasyon merkezi, sektörün performans standartlarını belirleyen teknoloji harikası ürün ve hizmetler sunmak için çalışıyor.

    Goodyear, Türkiye’de hedef büyüttü

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow