hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Volvo XC90 ve elektrikli EX90 yollara çıkıyor

    Yeni Volvo XC90 ve elektrikli EX90 yollara çıkıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Volvo Cars, amiral gemisi modelleri yeni Volvo XC90 ve yeni Volvo EX90’ın global tanıtımını bugün Göteborg’da gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volvo Cars için bir ikon olarak tanımlanan ve aynı zamanda en çok satan modeli olan amiral gemisi SUV modeli XC90 ve Volvo Cars’ın güvenlik standartlarını yeniden tanımlayan ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı sunan yedi koltuklu, tamamen elektrikli yeni SUV’u Volvo EX90, Göteborg’da tanıtıldı. Pek çok alanda ödül kazanan bu amiral gemisi SUV modeli XC90, iç ve dış tasarımındaki teknolojik yenilikler ve estetik güncellemeler sayesinde her zamankinden daha güçlü bir konuma ulaştı.Sunduğu "konfor" ile öne çıkan, yedi koltuklu premium SUV modeli XC90, aynı zamanda yollardaki en güvenli otomobillerden biri olarak tanınıyor. XC90’ın plug-in hybrid versiyonu, WLTP test sonuçlarına göre tek şarjla 70 kilometreden fazla elektrikli menzil sunarak, her zaman B planı sunan rahat bir elektrikli sürüş deneyimi sağlıyor.* Bu özellik birçok sürücünün günlük seyahatini sıfır egzoz emisyonu ile tamamlamasını mümkün kılıyor. Ayrıca Volvo Cars’ın verilerine göre sürücüler, en yeni plug-in hybrid Volvo modellerinde kat ettikleri toplam mesafenin yaklaşık yarısını sadece elektrik gücüyle tamamlıyor.Yeni ve daha modern dış tasarım, XC90'ın görünümünü daha da güçlü hale getiriyor. Bu tasarım, Volvo Cars’ın tamamen elektrikli otomobil üreticisi olma yolundaki vizyonunu yansıtırken, markanın diğer yeni, tamamen elektrikli modellerine de atıfta bulunuyor. Yenilenen iç mekân, yeni EX90 ve EX30 modellerinde görülen kullanıcı deneyimlerini yeni XC90’a taşınıyor.

    Yeni Volvo XC90 ve elektrikli EX90 yollara çıkıyor

    Dengeli bir ürün portföyü

    Volvo Cars CEO'su Jim Rowan, “Yeni XC90, güven duygusunu her yönüyle hissettiriyor. Bu hiç de şaşırtıcı değil; hibrit amiral gemimiz yıllardır en çok satan modellerimizden biri ve hâlâ müşterilerimizin favorisi. Konfor, geniş alan, lüks, çok yönlülük ve hibrit verimliliği... XC90, tüm bu özellikleri bir arada sunuyor. XC90 ve onun tamamen elektrikli kardeşi EX90, tam elektrifikasyona geçiş sürecimizde bize dengeli bir portföy sağlıyor” dedi.Jim Rowan EX90 için ise "EX90'ı farklı sürüş koşulları ve yol şartlarında test ettikten sonra, bu otomobilin şimdiye kadar yaptığımız en iyi otomobil olduğunu güvenle söyleyebilirim. Şarj deneyiminden yol tutuşuna, sürüş konforundan kabinin sessizliğine, olağanüstü ses sisteminden güvenlik ve gelişmiş kullanıcı arayüzüne kadar – EX90, daha önce yapılmış herhangi bir Volvo'ya benzemiyor. Bu, Volvo Cars için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor” diyerek sözlerine devam etti.Volvo Cars’ın tamamen elektrikli modeller ve plug-in hybrid modeller arasında kurduğu bu denge, şirketin elektrifikasyon çalışmalarını güçlendirerek devam etmesini sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Volvo XC90 ve elektrikli EX90 yollara çıkıyor

    Yeni jenarasyon kullanıcı deneyimi

    Yeni XC90’ın daha yüksek çözünürlüklü ve daha büyük merkezi bilgi-eğlence ekranı, mevcut kullanıcı deneyimini iyileştirirken; yeni özellikler, uygulamalar ve kablosuz yazılım güncellemeleri sürücülere daha zengin bir dünyanın kapılarını aralıyor.Volvo Cars Ürün ve Strateji Lideri Erik Severinson, XC90’ın müşteri deneyiminde önemli bir gelişme sağlayacak ve sürücülere insan odaklı teknoloji çözümleri sunma yolculuğunda önemli bir adım oluşturacak yeni uygulamalarını vurgulayarak; ”Kullanıcı deneyimini zaman içinde daha da iyileştirmek için uzaktan ulaşılabilir güncellemeler yoluyla sunulan yeni ve gelişmiş özelliklerle sürücülerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sürekli ve sorunsuz bir şekilde uyarlamaya devam ediyoruz. Yeni XC90'ın içindeki deneyimi geliştirmek adına daha büyük, 11,2 inçlik bağımsız bir merkezi ekran ekledik. Ayrıca piksel yoğunluğunu yüzde 21 artırarak daha net bir görüntü sağladık. Elbette bu ekranın içeriğinde de büyük değişiklikler yapıldı. Artık haritalar, medya ve telefon gibi en yaygın uygulamalar ve kontroller ana ekranda yer alıyor. Bu teknoloji, Volvo’nun en yeni elektrikli otomobilleriyle aynı kuruluma sahip. Böylece sürücüler, en sık kullandığı özelliklere ulaşmak için ekrana daha az dokunuyor. Örneğin, kullanıcı navigasyon yönlendirmelerini takip ediyor ve aynı zamanda müziği değiştirmek istiyorsa medya özelliğine erişmek için artık Google Haritalar'dan çıkmasına gerek kalmıyor. Ekranda duruma göre gösterilen, içeriği değiştiren ve en son kullanılan uygulamaları görüntüleyen bağlamsal bir alan da yer alıyor” dedi. Yeni Volvo XC90'ın üretiminin 2024 yılı sonlarında başlaması doğrultusunda Türkiye pazarında 2025 yılı itibariyle satışa sunulması planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volvo EX90 ile güvenlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göteborg’da gerçekleştirilen lansmanda XC90’ın yanı sıra merakla beklenen Volvo Cars'ın güvenlik, sürdürülebilirlik ve insan odaklı teknoloji alanlarında yeni standartlar belirleme konusundaki kararlılığını temsil eden EX90 da görücüye çıktı.Tamamen elektrikli bir altyapı platformu üzerinde geliştirilen Volvo EX90, WLTP standartlarına göre, tek bir şarjla 600 kilometreye menzili sunuyor ve 30 dakikadan kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor.Volvo EX90, önceki tüm Volvo modellerinden daha yüksek seviyede güvenlik özelliklerine sahip. Sürücüsünü ve çevresini korumak için tasarlanmış ileri düzey güvenlik sistemleri ile donatılan EX90; kamera, radar ve Lidar gibi son teknoloji sensörler aracılığıyla çevresini algılayarak sürüş güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor. Bu sensörler, sürücünün dikkat dağınıklığı veya yorgunluk gibi durumlarını tespit ederek gerektiğinde müdahale ediyor.EX90, dış dünyanın 360 derece gerçek zamanlı görünümünü oluşturmak için NVIDIA DRIVE üzerinde çalışan Volvo Cars’ın kendi yazılımını kullanıyor. Bu sistem, sürücünün tepkisini geciktiren durumlarda devreye girerek güvenliği sağlıyor. Lidar teknolojisi, gündüz veya gece, otoyol hızlarında bile küçük nesneleri algılayarak sürücünün harekete geçmesi için ek zaman yaratıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow