Elektrikli Tragger şov yapıyor
Mobilite ürün ve hizmet platformu CDMMobil bünyesinde üretilen TRAGGER markalı araçlar, 27-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Airshow 2018’de boy gösteriyor.
İTÜ Makine’den arkadaş olan kurucu ortaklar Ali Serdar Emre ve Saffet Çakmak, otomotiv sektörüne hizmet ederek başlatmış oldukları tasarım, mühendislik, araç geliştirme, endüstriyelleştirme alanındaki faaliyetlerini şimdi de CDMMobil ile sürdürüyor. Kullanıcı deneyimi odaklı rasyonel bakış açıları, fonksiyonel, teknolojik, kaliteli ve yenilikçi yaklaşımlarla belirleyen CDMMobil, teknolojiyi ulaşılabilir, ekonomik bir hale getirmek için tutkulu, tecrübeli ve uzman ekiplerle çalışıyor. Otomotiv sınıfı elektrik motoru ve lithium-ion paketi konularında Ar-Ge projeleri olan CDMMobil, otomotiv sektöründe ve elektrikli araçlar konusunda yurtiçi ve yurtdışında değerli işbirliklerinde bulunmuş bir marka. Şu anki fokus alanı çok fonksiyonlu elektrikli iş araçları olan şirket, 2018 yılında, kendi üretimi olan yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 milli ve yerli TRAGGER markalı araçları üretmeye başladı. Otomotiv sektöründe tecrübeli mühendislerden oluşan bir ekiple, inovatif tasarım ve ileri mühendislikle geliştirilen bu ürün ülkemizde üretiliyor.
İnsan ve çevre odaklı sürdürülebilir gelecek doğrultusunda dünyanın dört bir yanında, özellikle kapalı alanlarda, fosil yakıtlı araç ve cihazların kullanımı azalmaya başladı. Buradan hareketle CDMMobil, ileri mühendislik ve tasarımı birleştirerek TRAGGER’i Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında üretmeye başladı. İnsanların ve işletmelerin lojistik alandaki ihtiyaçlarına uygun tasarlanan TRAGGER, yüzde 100 elektrikli, çevre dostu ve çok fonksiyonlu bir hizmet aracı. Şaşırtıcı kıvraklığı, ideal boyutları ve yüksek çalışma performansıyla özellikle havaalanları, fabrikalar, hastaneler, turizm alanları ve lojistik alanlar gibi noktalarda segmentinin en ideal ve en yeni aracı. Türk tasarımcıları tarafından Form-Follows-Function yaklaşımı ile tasarlanan ve titiz Türk mühendisliğinin ürünü olan aracın elektrik donanımının tamamı Türkiye’den sağlanıyor.
700 kg taşıma kapasitesi
7,4 kW’lik motoru ile tek şarjda 6 saat hizmet verebilen TRAGGER’in 700 kg yük taşıma ve 2 ton çekme kapasitesi bulunuyor. Yüklü halde yüzde 17’lik eğimi tırmanma yeteneğine ve 3,2 metrelik dönme çapına sahip 3.114 mm uzunluğundaki araç hızlı ve yavaş olmak üzere iki farklı hız modunda yol alabiliyor. TRAGGER’in 240 Ah’lik bataryası, 220 V’lik geleneksel şebeke akımıyla 6 saatte yüzde 100 dolmakla birlikte batarya paketi de hızlı değişim için Quick-Drop özelliği sunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk'ın Tesla'sından flaş Cybertruck kararı! Binlerce araç geri çağırılacak
Dacia ikaz lambaları ve anlamları (Dacia araçlarda uyarı ışıkları ve gösterge ışıkları)
Yeniden değerleme uygulandı: İşte 2025 yılında ödenecek olan MTV tutarları! EN SON HABERLER...
Dünya otomotiv devinden kullanıcılara büyük şok! 114 bin araç geri çağırılacak
OTOMOBİL FİYATLARI KASIM 2024| Markalar kasım ayında sıfır araç kampanyalarını güncelledi! İşte güncel 2024 Kasım otomobil fiyatları ve kampanyaları...