hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrikli araç ekspertizi başladı

    Elektrikli araç ekspertizi başladı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Hızla artan satışların ardından firmalar elektrikli araç bataryalarının durumunu güvenilir verilerle ortaya koyarak  güvenli ticareti sağlamak için harekete geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    D Expert olarak, bataryanın performansını ve güvenliğini sağlamak için en kapsamlı testleri uygulamaya başladı.  Elektrikli araçlara özel ekspertiz hizmetiyle, batarya durumu, pil performansı, elektronik sistemler, menzil doğruluğu başta olmak üzere tüm kritik bileşenleri detaylı bir şekilde analiz ediliyor

    .İlk planda İstanbul, Ankara ve Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya, Çorlu, Denizli, Diyarbakır ve Antalya illerindeki D Expert noktalarında başlanan hizmet, önümüzdeki günlerde Türkiye’deki diğer tüm D Expert yetkili merkezlerinde verilecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulanan D Expert Genel Müdür Yardımcısı “Türkiye’de 2024 yılı sonu itibariyle elektrikli otomobil sayısı 180 bin adete ulaşırken, bu araçların ikinci el pazarı da artık oluştu. Bununla birlikte, batarya ve elektronik sistem analizleri de büyük önem kazandı. D Expert olarak, en son teknoloji ekipmanlarımız ve uzman ekibimizle, ikinci ele değer katmaya devam ediyoruz. Elektrikli araç ekspertiziyle bataryanın sağlığından voltaj durumuna, kullanım alışkanlıklarından kapasite kaybına kadar birçok kritik bileşeni detaylı inceleyerek müşterilerimize güvenilir bilgiler sağlıyoruz.” dedi. 
     
    Elektrikli otomobilin tüm bileşenleri kontrol altında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrikli araçların en kritik bileşeni olan bataryalar, aracın performansı, menzili ve güvenliği açısından büyük önem taşıyor. D Expert batarya sağlığı analiziyle, bataryanın kapasitesi, şarj döngüleri, termal yönetim sistemi ve kullanım ömrü gibi faktörleri kapsamlı bir şekilde inceliyor. Bataryanın sıcaklık durumu, hücreler arasındaki sıcaklık dağılımı, soğutma sistemi ve termal yönetim fonksiyonları detaylı olarak analiz edilerek, aşırı ısınma veya soğuma gibi sorunlar tespit ediliyor. Böylece batarya ömrü ve menzil verimliliği açısından kapsamlı bir değerlendirme sağlanıyor.

    Batarya voltaj durumu, batarya modülleri ve hücreleri arasındaki voltaj farklarının inceleniyor. Dengesiz voltaj dağılımı, kapasite kaybına ve menzil düşüşüne yol açabileceğinden, enerji aktarım verimliliği detaylı şekilde değerlendiriliyor. Ayrıca, Batarya Yönetim Sistemi’nin (BMS) şarj ve deşarj süreçlerini doğru yönettiği, sıcaklık kontrolünü sağladığı ve hücreler arasındaki dengeyi koruduğu kontrol ediliyor. Batarya yönetim sistemi, motor kontrol ünitesi ve diğer elektronik bileşenler arasındaki veri akışının doğruluğu inceleniyor.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow