Avrupa'ya elektrikli otobüsü ihraç etti

Karsan, Avrupa pazarında elektrikli ürünleriyle büyümeye devam ediyor. Yaygın satış-servis ağıyla Avrupa şehirlerinin tercihi olmayı sürdüren Karsan, doğuştan elektrikli e-ATA modelinin ilk teslimatını Romanya’ya gerçekleştirdi.
Kentlere sunduğu modern toplu taşıma çözümleri ile Karsan, toplam 10 adet e-ATA’yı Slatina şehrinin hizmetine sunacak. 10 metre uzunluğundaki pantograflı e-ATA’nın Slatina belediyesine ilk teslimatını değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Pek çok Avrupa ülkesinde, 6 m’den 18 m’ye kadar sunduğumuz Karsan elektrikli ürünlerimizle toplu ulaşımda dönüşümün önemli bir parçası haline geldik.
Kalabalık şehirlerin artan büyük boy elektrikli toplu taşıma ihtiyacına esnek ve çevreci çözümler sunuyoruz. İlk e-ATA ihracatımızı da araç filosu ve satış sonrası yapılanmasıyla varlığımızı güçlendirdiğimiz Romanya’ya gerçekleştirmiş olduk."dedi.
250 elektriklisi var
Günümüzde dünyanın dört bir yanında dolaşan 250’nin üzerinde Karsan elektrikli araç filosu bulunuyor. 2 milyon kilometrenin üzerindeki elektrikli araç tecrübesiyle Karsan, bu otobüsleri de 2022 yılında Romanya’nın iki farklı şehrine teslim etmeyi hedefliyor.
150 kWh’tan 600 kWh’a kadar 7 farklı batarya paketiyle tercih edilebilen e-ATA model ailesi, normal bir otobüs rotasında yolcu ile doluyken dur-kalk, yolcu indirme-bindirme, tüm gün klimanın çalıştığı koşullardan ödün vermeden gerçek sürüş koşullarında 12 metrelik boyutunda 450 kilometreye kadar menzil sunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye Otomotiv Pazarında Dev Yatırımlar: Chery ve Hyundai Üretime Geçiyor!
Çinli Otomobil Devi Chery'nin Türkiye Yatırımı: Fiyatlar Düşer mi?
Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatları Arasındaki Fark Neden Artıyor? 2025 Model Araçlarda Fiyat Değişiklikleri
Çin Elektrikli Otomobil Pazarında Rekabet Kızıştı: Tesla ve Xpeng’den Yeni Teşvikler
Son dakika | Otomotiv devinden büyük şok! Yüz binlerce araç geri çağırıldı