hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Audi’nin elektromobilite ürünleri Münih'te

    Audi’nin elektromobilite ürünleri Münihte
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Holoride sanal gerçeklik eğlencesini seri üretim modellerinde uygulayan dünyadaki ilk otomobil üreticisi olan Audi, IAA Münih Mobility 2023’te bu teknolojiye sahip modellerinden Q8 e-tron’u ve Q8 e-tron Sportback modelini sergiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Audi, IAA Münih Mobility 2023’te ziyaretçilerine geleceğin mobilitesini deneyimleyebilme imkanı sunuyor. Audi markasının e-mobilite yolculuğundaki bağlantılı, sürdürülebilir, elektrikli, otonom sürüşe yönelik teknolojik atılımı fuarda en güzel örnekleriyle yer alıyor. Audi’nin fuarda öne çıkan modellerinden ilki, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence araç seti (MIB 3) ve en yeni yazılım kümesi holoride özellikli olan Q8 e-tron ve Q8 e-tron Sportback. Yeni Audi Q8 e-tron, öncü Audi e-tron'un başarı öyküsünü yeni bir isim altında ileriye taşıyor. Geniş lüks sınıf konforu, optimize edilmiş sürüş konsepti, geliştirilmiş aerodinamiği, daha iyi şarj performansı ve batarya kapasitesi ile Audi Q8 e-tron, Audi'nin elektrikli SUV portföyündeki en üst düzey modeldir. Farklı ön tampon için yeni bir tasarım, Q8 e-tron'a taze bir görünüm kazandırıyor. Audi'nin elektrikli SUV ve crossover modellerinin en üst modeli olan Audi Q8 e-tron optimize edilmiş sürüş konsepti, geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ve menzili 600 kilometreye kadar çıkaran (WLTP'ye göre) daha yüksek şarj performansı ve batarya kapasitesiyle tam anlamıyla bir amiral gemisi.

    Audi’nin elektromobilite ürünleri Münihte


    Q6 e-tron, kamuflajla gösteriliyor

    Audi’nin fuarda sergilediği bir başka model, yeni Premium Platform Electric (PPE) tabanlı ilk modeli olan Q6 e-tron. Ingolstadt'ta üretilen ilk tamamen elektrikli model olan Q6 e-tron Audi’nin tarihindeki en büyük model girişiminin başlangıcına işaret ediyor. Marka, modelin ilk üretim halini kamuflaj giydirmeyle ve tamamen yeni iç tasarımı ile sergiliyor. İç mekanı kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlanan Yeni Audi Q6 e-tron model serisinde teknoloji, estetik ve sürdürülebilirlik mükemmel bir denge içinde. Aracın iç mekanında bazıları geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış. Örneğin, S serisinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen kumaş Elastic Melange kullanılıyor. Gösterge panelindeki yüzeyler standart olarak, bir kısmı yenilenebilir hammaddelerden üretilen volkan grisi ince boya ile kaplanmış. Audi Q6 e-tron'un paspasları Econyl'den yapılmış. Bu malzeme eski balık ağları, halılar ve endüstriyel atıklar geri dönüştürülerek oluşturuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Audi’nin elektromobilite ürünleri Münihte

    Q4 e-tron

    Fuardaki Audi e-tron ailesi üyelerinden bir diğeri Audi Q4 e-tron. Genişliği mevcut sınıf sınırlarının üzerinde olan model, ekran konseptiyle de üst sınıf modellerin rakibi. Artırılmış gerçeklik head up display ekranı gerçek ve sanal dünyaları birleştiriyor. MMI ekran ve dokunmatik kontrollere sahip yeni nesil direksiyon, modelin geleceğe yönelik rotasını da vurguluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow