hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    77 Plaka Neresi? 77 Hangi Şehrin Plakası? 77 Hangi İlin Plaka Kodu?

    77 Plaka Neresi 77 Hangi Şehrin Plakası 77 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Şehirleri verilmiş olan plaka kodları genel olarak araçlarda kullanılmaktadır. Bu konuda hem devlet kurumları hem de özel olarak bütün vasıtalar için geçerli olduğunu söylemek mümkündür. Kanuni açıdan bir mecburiyet olan plakalar alfabetik sıraya göre şehirlere verilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O yüzden 01'den başlamak suretiyle şehirlerin baş harfi üzerinden ele alınır. Özellikle de karayollarında denetimi sağlamak ve düzeni oluşturabilmek için büyük önem taşır. Bu bağlamda ise alfabetik sıraya bağlı olarak 77 plaka kodu Yalova şehrine verilmiş durumdadır.

    77 Plaka Neresi?

    77 plaka kodu Yalova şehrine aittir. 6 Haziran 1995 yılında İstanbul'dan ayrılarak şehir haline gelen Yalova, bölgesel açıdan Türkiye'nin en önemli illerinden biridir. Çünkü başta İstanbul'a yakın olmak suretiyle aynı zamanda Marmara Bölgesinde yer alır. Bu sebepten dolayı ticari açıdan gelişim göstermiş şehirlerarasında öne çıkar. Bu da önemli oranda nüfus ve iş olanağı anlamına gelmektedir. Doğal olarak Yalova şehrinden çıkan araçlar 77 plaka ile birlikte her geçen zaman artış göstermeye devam ediyor.

    77 Hangi Şehrin Plakası?

    Yalova şehri için verilmiş olan sabit plaka 77 numaradır. Bu numarayı kullanmak suretiyle şube trafik şubeden gerekli kriterler doğrultusunda plaka alınır. Daha sonra araçların arka ve ön kısmına yerleştirildikten sonra ülkenin dört bir tarafında araçla yolculuk yapılabilir. Karayollarında 77 plaka görüldüğü zaman bunun Yalova şehrine ait olduğu anlaşılır. Özellikle denetimi sağlamak ve cezai yaptırımları düzenli biçimde sağlayabilmek amaçlı büyük bir öneme sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    77 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Alfabetik sıralama kapsamında her şehrin farklı bir plaka numarası bulunur. Bunlardan biri olarak ise Marmara Bölgesi'inde yer alan Yalova şehri 77 plakayı almıştır. Özellikle de İstanbul'a yakın olması ile beraber önemli bir yere sahip olan Yalova, aynı zamanda Marmara Denizine kıyısı bulunur. Bu bağlamda İstanbul üzerinden birçok farklı şehirde geçiş imkanı verdiğini eklemek mümkündür. Yalova üzerine alınmış bir aracın ise bu şehre ait olabilmesi için 77 plaka numarasını elde etmesi gerekmektedir. Bu durum bütün farklı vasıtalar için arka ve ön plaka olarak geçerli bir durumdur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow