hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6.5 milyon aracı çağıracak!

    6.5 milyon aracı çağıracak
    expand

    Yangın riski taşıyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toyota, dünya genelinde toplma 6.5 milyon aracı potansiyel yangın riskine karşı geri çağırma kararı aldı.

    Markadan yapılan açıklamada bu araçların 2.7 milyonunun Kuzey Amerika'da, 1.2 milyonu Avrupa'da ve 600 bininin ise Japonya'da bulunduğu duyuruldu.

    Geri çağırılacak modeller arasında Yaris, Corolla, Camry, RAV4 bulunurken, yurtdışında satılan Matrix, Highlander, Tundrra, Aequoia ve Scion modelleri de yer alıyor. 

    Şu ana kadar yaşanmış bir olumsuz durum olmadığını da vurgulayan Toyota yetkilileri, elektrikli cam açma düğmelerini elektrik kontağı riskine karşı yenileyeceğini açıkladı. Şu anki durumda buralardaki aşırı ısınmanın düğme ve kapı kaplamalarında erime ve yangın riski taşıdığı belirtildi. 

    Diğer yandan ABD'de ise müşterilerden gelen 11 rapor bulunduğu, raporlara göre bu müşterilerin araçlarında kapı kaplamalarının yandığı tespit edildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geri çağırma ile ısı yalıtımının yenileneceği ve işlemin 45 dakka süreceği belirtiliyor. 

    The internal circuit board will be replaced if the switch isn't operating normally, the company said.

    Geri çağırılacak modelleri Japonya dışında Ağustos 2005 ve Ağustos 2006 tarihleri ile Ocak 2009 ile Aralık 2010 tarihleri arasında üretilen modeller oluşturuyor. 

    Japonya üretimli araçlarda ise Ocak 2005 ile Ağustos 2006 ve Ağustos 2008 ile Haziran 2010 tarihleri arasında üretilen modeller geri çağırılacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow