hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    39 Plaka Neresi? 39 Hangi Şehrin Plakası? 39 Hangi İlin Plaka Kodu?

    39 Plaka Neresi 39 Hangi Şehrin Plakası 39 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Her şehrin baş harfi üzerinden ve daha sonra ikinci harf ele alınmak suretiyle düzenleme bulunmaktadır. Bu düzenlemeye bağlı olarak her şehir için bir sabit plaka kodu bulunur. Plaka kodları ise o şehre bağlı olan araçlar için kullanılan bir numaradır. Daha doğrusu iki haneli numara olarak ele alındığını söylemek mümkündür. Böylece ülke çapında trafikte yaşanacak olan denetimsizliğin önüne geçme şansı elde edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    39 Plaka Neresi?

    Şehirlerin alfabetik sırasına bakıldığı zaman 39 numara Kırklareli şehrine denk gelmektedir.  Türkiye'nin kuzeybatısında ve Marmara Bölgesinde bulunan Kırklareli, özellikle tarım açısından önemli bir şehirdir. Düz arazileri bulunması ile beraber pek çok önemli tarım ürününün yetiştirildiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda hayvancılık ile birlikte ticari açıdan da gelişim göstermiş bir şehir olarak öne çıkar. Daha çok Marmara Bölgesinin Trakya kesiminde yer alan Kırklareli adına 39 numaralı plaka yer almaktadır. Böylece Kırklareli üzerinden çıkış ile birlikte bağlı tüm araçlar 39 numarayı plaka olarak kullanmaktadır.

    Trafik Şube üzerinden bütün araçlar için alınan plaka numaraları Kırklareli doğrultusunda 39 numara üzerinden değerlendirilir. Özellikle denetimin yapılması ve cezai işlemlerin doğru biçimde uygulanabilmesi amaçlı trafikte plaka kodları vazgeçilmezdir. Dünyanın birçok yerinde uzun yıllardır kullanılan bu sistem, daha sonra Türkiye'ye de entegre edildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    39 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Türkiye'de pek çok farklı şehir için plaka kodları internet üzerinden araştırılır. Aynı zamanda trafikte farklı araçların arka ve ön kısmında, plakaların başında numaralar görünür. Bu numaralar ise plaka kodu olarak bilinir ve hangi şehre ait olduğu anlaşılır.

    Yani herhangi bir araç bir şehir merkezi olarak çıkış yapmış ise o şehrin plaka kodunu taşımaktadır. Bu bağlamda 39 plaka kodu ise Kırklareli şehrine ait olarak öne çıkar. Bu şehir merkezli çıkış yapmış tüm araçlar için ise 39 plaka kodu amaca uygun kullanılmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow