hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    33 Plaka Neresi? 33 Hangi Şehrin Plakası? 33 Hangi İlin Plaka Kodu?

    33 Plaka Neresi 33 Hangi Şehrin Plakası 33 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Her şehrin bir plaka kodu olması ile birlikte 33 yine alfabetik sıraya göre bir şehre aittir. Bu şehir ise Mersin olarak öne çıkar. Akdeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olan Mersin , ticari ve tarım ile hayvancılık noktasında önemli yer taşır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda yöreye özgü el dokuması halıları ile birlikte ün salmış bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Bu şehirden çıkan araçlar için ise ön ve arka taraflarda plaka olarak 33 numarası kullanılmaktadır. 33 ile başlayan numaralar harf ve rakam üzerinden devam eder.

    33 Plaka Neresi?

    Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak 33 plakası ile Mersin yer almaktadır. Sıcak bir iklime sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda İç Anadolu'ya da yakın olduğunu söylemek mümkündür. Bölgesel açıdan ayrıca geçiş bölgesi olarak da önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Trafiğe çıkacak olan araçlar adına yasal plaka konusunda 33 numarası Mersin için yer almaktadır. Bu durum hem kamu araçları hem de hususi araçlar için geçerli şekilde ön plana çıkar.

    33 Hangi Şehrin Plakası?

    33 hangi şehrin plakası sorusuna karşılık Mersin ilinin cevap verildiğini söylemek mümkün. Hem tarih hem de kültürel yanları ile de önemli yere sahip olan Mersin , Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Diğer yandan yaz aylarında oldukça yoğun yerli ve yabancı turist akınına uğradığını söylemek mümkündür. Plaka konusunda ise araçlarda ön ve arka kısmı olarak 33 numara yer alır ve değerlendirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    33 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Plaka kodları genel olarak araçlar için kullanılır. Trafiğe çıkacak olan araçların yasal olarak hangi şehre ait olduğu bu şekilde öğrenilir. Bu bağlamda 33 plaka kodu ise Mersin iline aittir. Yasal düzeyi kapsamında araçlar sahipleri Trafik Şube üzerinden plakayı alarak vasıtalarında kullanır. Aynı zamanda birçok değişik amaç altında yine kullanılmak istendiğinde Mersin şehrinin 33 plaka koduna sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle tarım ve hayvancılık noktasında önemli yere sahip olan Mersin , aynı zamanda plaka kapsamında önemli bir geçiş bölgesidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow