hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    31 Plaka Neresi? 31 Hangi Şehrin Plakası? 31 Hangi İlin Plaka Kodu?

    31 Plaka Neresi 31 Hangi Şehrin Plakası 31 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Şehirlerin kendine özgü plaka kodları araçlar için kullanılır. O şehirden çıkış yapan ve trafik şube kapsamında plaka kodu alan kişiler, şehrin kodunu kullanmaktadır. Özellikle trafik ve düzenin sağlanması noktasında plakaların şehirler üzerinden öneminin büyük olduğunu söylemek mümkündür. Bu plakalardan biri olarak ise 31 numarası ön plana çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Plaka Neresi?

    Her şehir için farklı plaka kodları Türkiye sınırları içerisinde yasal düzeyde kullanılmaktadır. Alfabetik sıraya bağlı olarak 01 numarasından başlamak suretiyle sırasıyla devam eder. Bu doğrultuda 31 plaka kodu ise Hatay iline aittir. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Hatay aynı zamanda Türkiye'nin en uç kısımları içerisinde gelmektedir. Bir sınır bölgesi olarak da önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarih ve kültürel açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.

    31 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Hem yaz turizmi hem de ticari noktada Hatay şehri 31 plakası üzerinden önemli bir yere sahiptir. Hatay şehrinden çıkan tüm araçlar yasal olarak arka ve ön kısımlarında plaka şeklinde 31 numarasını kullanmaktadır. Aynı zamanda tarihi açıdan da antik döneme kadar uzanan Hatay, bu yönüyle Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden biridir. Bu sebepten dolayı hem yaz hem de kış farklı mevsimlerde yoğun turist çeken bir şehir olarak güçlü bir yere sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelde şehirler için kullanılan plaka kodları araçların plakalı kısımlarında değerlendirilmek için ele alınmaktadır. Özellikle karayolları kapsamında trafiğe çıkan araçlar için yasal bir mecburiyet olarak öne çıkar. Plakaların ilk iki hanesi olarak da ifade edilecek olan bu numara, tüm Hatay'a ait araçlar için geçerlidir. Özellikle hususi araçları ile beraber kamu araçlar olarak fark etmeksizin kullanılır. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow