hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    21 Plaka Neresi? 21 Hangi Şehrin Plakası? 21 Hangi İlin Plaka Kodu?

    21 Plaka Neresi 21 Hangi Şehrin Plakası 21 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Trafik üzerinden Karayolları noktasında düzenin sağlanması için her şehir adına bir plaka kodu bulunmaktadır. Bu plaka kodları kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra tüm özel araçlar için bir mecburidir. Özellikle karayollarında düzenin sağlanması, denetim ve cezai yaptırımların gerçekleşmesi için kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu da karayollarında sağlıklı bir yolculuğun yapılabilmesinin temellerinden birini oluşturmaktadır. Söz konusu 21 plakası olduğu zaman ise bunun Diyarbakır'a ait olduğunu söylemek mümkündür. Baş harfi D olması ile beraber alfabetik sıralamaya göre 21. sıraya denk gelmektedir.

    21 Plaka Neresi?

    Türkiye'nin Paris'i olarak da bilinen Diyarbakır, aynı zamanda bir Büyükşehir belediyesidir. Bununla beraber her geçen gün pek çok açıdan gelişim göstermeye devam eden önemli şehirlerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Diyarbakır, ayrıca bölgesel açıdan da bir Merkezi konumdur. Bununla beraber şehrin plaka kodu ise 21 olarak öne çıkmaktadır. Diyarbakır merkezli olarak kayıt altına alınmış olan tüm araçların arka ve ön bölümlerinde 21 numarası görünmektedir.

    21 Hangi Şehrin Plakası?

    21 plaka kodu Diyarbakır şehrine aittir. Hem kültürel olarak hem de ticaret açısından Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda birçok mimari yapısı ve tarihi dokusu eşliğinde, her sene önemli oranda turist çeker.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olması ile beraber tarım ve hayvancılık noktasında da Türkiye'nin önemli bir şehridir. O yüzden 21 plaka kodu üzerinden Diyarbakır internetten de çok fazla araştırılır. Diyarbakır'dan çıkmış olan bütün araçlar için plaka kodunun başında 21 numarası görünür.

    21 Hangi İlin Plaka Kodu?

    21 plaka kodu Diyarbakır merkezli olarak ele alınmış bir koddur. Türkiye'deki bütün şehirlerde olduğu gibi sabit olarak Diyarbakır çıkışlı tüm araçlarda yer alır. Pratik şube doğrultusunda alınan tüm plakalar için Diyarbakır’a kayıtlı olan araçlarda bu numara görünmektedir. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi karayollarında denetimi sağlamak amaçlı plakalar bir mecburiyettir. Bu sebepten dolayı Türkiye'de iki rakamlı olarak kullanılan sistem, alfabetik sıralamaya göre Diyarbakır için 21 numara denk gelmektedir. Bu durum bütün Karayolu vasıta çeşitleri için geçerlidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow