hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    18 Plaka Neresi? 18 Hangi Şehrin Plakası? 18 Hangi İlin Plaka Kodu?

    18 Plaka Neresi 18 Hangi Şehrin Plakası 18 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Plaka kodlarının her zaman ilgi çekici bir yapıda oldukları bilinir. Özellikle plaka koduna göre en merak edilen ise şehrin neresi olduğudur. Yani plaka kodunun sayesinde şehri öğrenerek hareket etmek son derece mantıklıdır. Bunun yanında plaka koduna göre aracın sorgusu rahatça yapılabilir. Ayrıca plaka kodlarını sıralı şekilde bilmek mümkündür. Buna göre her şehir için plaka kodunun olduğunu anlayabiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaka Kodu Nedir? 

    Araç plakalarının en başında iki haneli bir kod yer almaktadır. Bu iki haneli kodun sayesinde plakaların oluştuğu görülmektedir. Ayrıca plaka kodunun sayesinde şehirlerin ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Bununla birlikte plaka kodunun ülkemizde her zaman için baş tarafta yer aldığını bilmek gerekir. Aksi halde plaka kodunu bulmak mümkün değildir. 

    Plaka kodunun resmi olarak geçerliliği olunduğunu söyleyebiliriz. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde plaka kodları kullanılmaktadır. Böylelikle hayatımızın merkezinde plaka kodlarının olduğunu görebiliriz. 

    18 Plaka Neresi? 

    18 plaka kodunun işaret ettiği şehrin neresi olduğunu merak eden geniş bir kitle bulunur. Özellikle hangi plaka kodunun hangi şehrini simgelediği sıkça sorulmaktadır. Buna göre 18 plaka kodunun sahibi Çankırı'dır. Ayrıca Çankırı için plaka kodu olarak sadece 18 kullanılmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18 Hangi Şehrin Plakası? 

    Plakaların baş tarafında iki haneden oluşan bir rakam yer alır. Bu rakamın simgelediği ise plaka kodudur. Buna göre 18 plaka kodu için bilinmesi gereken Çankırı ilidir. Ayrıca Çankırı ili ve buraya ait ilçelerde 18 plaka kodundan bahsetmek mümkündür. 

    18 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Ülkemizin her ilinde kayıtlı olan bir plaka kodunun olduğunu görmekteyiz. Bu plaka kodlarının amacı araçların kayıtlı olarak belirli yere ait olmasını sağlamaktır. Ayrıca 18 plaka kodu için resmi kayıt Çankırı şehrine aittir. 

    18 Plakalı Şehir Neresi?

    18 plakanın bulunduğu şehir denildiği zaman Çankırı akla gelir. Çankırı şehrinin bu kapsamda hee yerinde 18 plaka kodu karşımıza çıkar. Başka bir yerde ise 18 plaka kodunu görme şansımız yoktur. Çankırı iline kayıtlı olan bir araçtan söz ettiğimiz zaman 18 rakamını görme şansımız vardır. Bunun için 18 plaka kodu Çankırı'da kayıtlıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow