hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazlı Bulum kimdir, kaç yaşında? Nazlı Bulum nereli?

    Nazlı Bulum kimdir, kaç yaşında Nazlı Bulum nereli
    expand

    Sadakatsiz dizisinde hayat verdiği Nil karakteri ile tanınan oyuncu Nazlı Bulum şimdiye kadar birçok projede görev almıştı. Peki, oyuncu Nazlı Bulum kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Nazlı Bulum’un kariyeri ve rol aldığı projeler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyuncu Nazlı Bulum son olarak Sadakatsiz dizisinde Nil karakterini canlandırmıştı. Peki, Bulum’un kariyerinde neler yer alıyor? İşte Nazlı Bulum’un yaşamına dair tüm bilgiler…

    NAZLI BULUM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

    1992 İstanbul'da doğmuş olan Nazlı Bulum, 2015 senesinde Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. 2009 yılında, Yeni Metin, Yeni Tiyatro projesi içerisinde Liseli Gençler Oyun Yazıyor! atölyesine katılarak Kişi Çevrimdışı ve Plastik Sınır adını taşıyan iki kısa oyun kaleme almıştır. Ayrıca, Uluslararası Leonardo Oyun Yazarlığı Müfredat ve Eğitimi Geliştirme Projesi'ne de katılmıştır. Nazlı Bulum, 21. Saraybosna Film Festivali Genç Yetenek Kampüsü ve Berlinale (2017) Talent Campus'e kabul edilmiş ve oyunculuk stüdyolarında eğitim almıştır.

    Nazlı Bulum'un yer aldığı tiyatro oyunları arasında, 2018'de oyuncu olarak yer aldığı "Kral Lear", 2017'de yönetmen yardımcısı olarak görev yaptığı "Berlin Zamanı", aynı yıl oyuncu olarak sahne aldığı "Zakir" ve 2015'te "Catherine" rolüyle performans sergilediği "Köprüden Görünüş" bulunmaktadır. Ayrıca, 2013 yılından itibaren tiyatro oyunculuğunun yanı sıra film ve dizi sektöründe de oyuncu, yapımcı, yönetmen ve senarist olarak çalışmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazlı Bulum'un dikkat çeken film ve dizi projeleri arasında 2021 yapımı sinema filmi "Hilal, Feza and Other Planets", yine 2021'de çekilen sinema filmi "Birlikte Öleceğiz"deki rolü ve 2020-2021 yılları arasında yayınlanan TV dizisi "Sadakatsiz"de canlandırdığı Nil Tetik karakteri bulunmaktadır. Ayrıca, 2012 yapımı "Çıplak Gerçek" TV dizisinde de rol almış ve 2013 tarihli kısa film "Mavi Dalga"da da görülmüştür.

    Son yıllarda ise "Kar" (2017), 2016-2017 yıllarında yayınlanan TV dizisi "Umuda Kelepçe Vurulmaz", ardından “Ground Level" adlı kısa filmde ve "Kaygı" (2018) isimli filminde seyirci karşısına çıkmıştır. Ayrıca, "Cemre & Eda", "Günlerin Ardından", "Büyük İstanbul Depresyonu" gibi kısa filmlerde ve dijital platform dizileri "Bartu Ben (2018)" ve "Yarım Kalan Aşklar"da (2020) da yer almış olan Nazlı Bulum, oldukça üretken ve çalışkan bir oyuncudur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow