Yarınki Nasıl Yazılır? Yarınki TDK Doğru Yazılışı... Yarınki Mi Yarın Ki mi?
Ki cümle içerisinde hem bağlaç hem de ek olarak kullanılmaktadır. İlgi veya iyelik eki görevinde kullanılan ki bitişik yazılmaktadır. Fakat bağlaç olarak kullanıldığı zaman ayrı yazılması gerekir. Bu kelimelerden birisi de yarınki kelimesidir.
Yarınki kelimesinde ki eki bazı kişiler tarafından ayrı yazılmaktadır. Fakat burada yazım yanlışı yapılmaktadır.
Yarınki Nasıl Yazılır?
Ki hem bağlaç hem de ek olarak kullanıldığı için yazım hataları içerisinde en sık yapılan yazım yanlışıdır. Özellikle bitişik mi ayrı mı yazılacağı pek çok kişi tarafından merak konusu olmuştur. Ki hem ek olarak hem de bağlaç olarak kullanılmaktadır. Burada iyelik veya ilgi eki görevinde kullanılan ki eki bitişik yazılması gerekir. Yarınki kelimesi de bunlardan birisidir. Burada yarınki kelimesindeki ki eki bitişik yazılmalıdır.
Yarınki TDK Doğru Yazılışı
Yarınki kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumunda belirtilmektedir. Kelimenin anlamı '' yarın yapılacak olan, yarın ile ilgili'' şeklinde açıklanmaktadır. Bununla beraber yazım hataları da bu kelimede çok yapılmaktadır. Ki'nin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağı çoğu kişiler tarafından bilinmemektedir. Kelimenin doğru ve yanlış yazılışı şu şekildedir:
- Yarınki ( Doğru Yazılışı )
- Yarın ki ( Yanlış Yazılışı)
Yarınki mi Yarın Ki mi?
Yarınki kelimesi cümle içerisinde çok sık kullanıldığı için en çok yazım yanlışı yapılan kelimelerden birisidir. Çünkü Dil Bilgisi kurallarına göre ki ekinin yazılışı iki farklı şekilde açıklanmaktadır. Ki eki iyelik ve ilgi eki olarak kullanıldığında bitişik yazılır. Buna örnek '' Yarınki '' kelimesi verilebilir. Ayrıca '' halbuki, mademki '' kelimeleri de bunlara bir örnek olabilir. Kelime bitişik olarak yazılmaktadır. Cümle içerisinde şu şekilde örnek verilebilir:
- Yarınki işlemlerden sonra artık hepimiz rahatlayacağız. ( Doğru Yazılışı )
- Yarın ki sınav artık hepimizin kaderini belirlemektedir. ( Yanlış Yazılışı )
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı