Yapı Kredi Kültür Sanat’ta aralık ayı etkinlikleri
Galatasaray Meydanı’nda 50 yılı aşkın süredir tarihe tanıklık eden binasına geri dönen Yapı Kredi Kültür Sanat, etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Beyoğlu klasiği haline gelen, sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi-konuşmalar dizisinin aralık ayı programında her yaş grubuna hitap eden etkinlikler var.
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla düzenlediği rehberli sergi gezileri, serginin açık olduğu son ay da devam ediyor. 1, 8, 15, 22 Aralık Cuma 2017 günlerinde düzenlenecek olan sergi gezilerinde ziyaretçiler, galeri ve müze yöneticileri eşliğinde sergiyi gezme, onların verdiği bilgiler doğrultusunda yapıtları okuma, sergide işlenen temalara yeni bir gözle bakma fırsatı bulacaklar.
6 Aralık 2017 Çarşamba günü düzenlenecek olan Kültür Tarihi Konuşmaları dizisinde ise sırada Sazlı Cazlı Sohbet: 50'li Yıllarda Türkiye var. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan 50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük - “Şimdiki Zaman Beledir” kitabının yazarı Derya Bengi ve Tarih Vakfı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan’ın katılacağı etkinlikte Menderes’li, Bayar’lı, traktörlü, gecekondulu, naylonlu, hula huplu yıllarını konuşacak.
Yapı Kredi Kültür Sanat, 15 Aralık 2017 Cuma günü sinemaseverlerin kaçırmaması gereken bir söyleşiye ev sahipliği yapıyor. “Sessiz Dönem Türk Sinema Tarihi (1895-1922)” kitabı bu yıl Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Ali Özuyar, sinema yazarları ile Türk sinemasının Osmanlı’da başlayıp Cumhuriyet’in kuruluşuna dek süren sessiz yıllarını konuşacak. 20 Aralık 2017 Çarşamba günü ise moderatörlüğünü sanat tarihçisi Nazlı Pektaş’ın yaptığı Hatırlamalar dizisinde sanat kurumları yöneticileri 90’lı yıllarda sanatı konuşacak.
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın etkinlik programında en çok dikkat çekenlerden biri de işitme engelli çocuklar için yapılacak olan Sarmal Atölyesi. Aynı etkinlik kapsamında kasım ayında da görme engelli çocukları ağırlayan Yapı Kredi Kültür Sanat, “Sarmal” sergisi dolayısıyla çocuklar için düzenlediği sanat atölyelerini bu ay da işitme engelli çocuklara ayırdı. Yapı Kredi Bankası’nın koleksiyonlarındaki değerli eserlerden yola çıkan atölye çalışmasında heykeltıraş Cemil Güç ve minyatür sanatçısı Berrin Güç, 23 Aralık 2017 Cumartesi günü çocuklarla birlikte sergiyi gezerek onlara sikkelerin yüzlerce yıllık tarihini anlatacaklar. Belirledikleri sanatçıların yapıtları üzerinden gerçekleştirecekleri atölye çalışmasında çocuklara konu, kompozisyon, renk, ışık, leke gibi resimsel kavramları tanıtacaklar.
Yetişkin etkinlikleri
1, 8, 15, 22 Aralık Cuma 2017
Rehberli sarmal Turları
Saat: 17:00
Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla düzenlenen rehberli sergi gezilerinde ziyaretçiler, galeri ve müze yöneticileri eşliğinde sergiyi gezme, onların verdiği bilgiler doğrultusunda yapıtları okuma, sergide işlenen temalara yeni bir gözle bakma fırsatını bulacaklar.
2 Aralık 2017 Cumartesi
Eğitimciler ve Kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Atölyesi
Selçuk Demirel - Portakal Mavisi Bir Dünya
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Platon şairleri kent alanından kovmak istiyordu… Oysa bugün, şiirlere duvar yazılarında, sokaklardaki graffitilerde rastlıyoruz. İşte, Fransa’da “Şairleri Alıntılama Hakkı, Şiirin İlamı” adıyla yayımlanan Portakal Mavisi Bir Dünya, bu ruhu canlandırıyor. Selçuk Demirel de yine bu ruha uygun olarak kitabın Türkçe baskısını ülkemiz şairlerinden özgürce seçtiği dizelerle zenginleştirdi, onlar için yeni çizimler üretti. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı okuma atölyeleri, okumaya ilişkin farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor ve farklı disiplinlere de uyarlanabilecek yeni yöntemler öneriyor.
4 Aralık 2017 Pazartesi
Sanat Tarihi Konuşmaları
Janr Resmi -Realizm
Saat: 18:30
Yer: Loca
Konuşmacı: Kemal İskender
Janr resmi, gündelik yaşamdaki durumları ve olayları betimleyen resimlerin genel adıdır. Bu kapsama ev halleri, iç mekânlar, yemek saatleri, kutlamalar, eğlence hayatından sahneler, köylülerin yaşantıları, pazar yerleri ve sokak hayatı girer. Temel özelliği, destansı, soylu ya da dramatik karakterlerin yer aldığı klasik simgesel yaklaşımın aksine, sahnenin idealize edilmeden resmedilmesidir. Ancak kişiye özgü, bireysel özellikler değil, belli bir tipe ya da olaya özgü nitelikler vurgulanır. Janr resminde gerçekçilik, başlı başına bir zorunluluk ise de, tek tip bir gerçekçilikten söz edilemez.
5 Aralık 2017 Salı
CANAN’ın Arter’deki “Kaf Dağı’nın Ardında” sergisi kapsamında
Bedenimizin Sınırları, Derimizin Sınırları
Saat: 19:00
Yer: Loca
Konuşmacı: Aksu Bora
Arter’in Canan’ın “Kaf Dağı’nın Ardında” başlıklı sergisi kapsamında Yapı Kredi Kültür Sanat ev sahipliğinde gerçekleştirdiği konuşma dizisinin bu akşamki konuğu Aksu Bora.
Herkesin kendine ait korkuları, hayalleri, umutları olan biricik varlıklar olduğumuz fikrine fazla kapıldığımızda, ortak ufkumuzdaki Kaf Dağı'nı seçemez hale geliyoruz. Oysa o orada, hepimizin görebileceği bir yerde. Belki de ortak korkularımızın, hayallerimizin, umutlarımızın peşinden Kaf Dağı’nın ardına doğru yola koyulduğumuzda, sınırlarımızın sandığımızdan geniş olduğunu fark edeceğiz.. Bora, Canan’ın sergisi paralelinde epeydir zihnini meşgul eden bir bağlantının, Jung-Haraway ilişkisinin peşine düşerek “kolektif olma” düşüncesini, sergide işlenen bilinç ve bilinçdışı ikiliği üzerinden ele almayı deneyecek.
6 Aralık 2017 Çarşamba
Kültür Tarihi Konuşmaları
Sazlı Cazlı Sohbet: 50'li Yıllarda Türkiye
Yer: Loca
Saat: 18:30
Konuşmacılar: Mehmet Ö. Alkan, Derya Bengi
Menderes’li, Bayar’lı, traktörlü, gecekondulu, naylonlu, hula huplu yıllar... İktidarın milli irade nutuklarıyla muhalefetin istibdat rejimi iddiaları çarpışıyor. Tango ve rock’n’roll adımları birbirine dolaşıyor. Kore’ye askerler gidiyor, 6-7 Eylül olaylarıyla ortalık cehenneme dönüyor. Radyo salatanatını ilan ederken alaturkayla alafranga birbirine diş biliyor. Zeki Müren, Dizzy Gillespie, Brigitte Bardot, Yeşiçam’ın ilk adımları, çalgılı gazinolar... Bu akşamın konukları, yazar Derya Bengi ve Tarih Vakfı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan, 50’li yılların Türkiyesi’nden söz edecekler. Söyleşi, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan 50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük - “Şimdiki Zaman Beledir” kitabı etrafında gelişecek. Kitabın yazarı Derya Bengi ve 1950’lerle ilgili yayımlanmış çalışmaları bulunan Mehmet Ö. Alkan, dünyanın ve Türkiye’nin her boyutta kabuk değiştirdiği bu dönemin siyasal ve kültürel ruhunu şarkılar eşliğinde tartışacaklar.
9 Aralık 2017 Cumartesi
Eğitimciler ve Kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Atölyesi
Italic Calvino, İkiye Bölünen Vikont
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Loca
Saat: 13.30-15.00
Italo Calvino, “Atalarımız” üçlemesinin ilk kitabı İkiye Bölünen Vikont’u 1952 yılında oyun olsun diye yazmaya başlamıştır. Savaştan dönen ve savaş sırasında bedeni ikiye bölünen Vikont Medardo’nun tuhaf hikâyesi yeğeninin ağzından anlatılmaktadır. Vikontun bedeninin bir yarısında “iyi”, diğer yarısında “kötü” kişiliğin uç noktaları yaşamaktadır ve bunların tekrar bir araya gelmesi olanaksız görünmektedir. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı okuma atölyeleri, okumaya ilişkin farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor ve farklı disiplinlere de uyarlanabilecek yeni yöntemler öneriyor.
13 Aralık 2017 Çarşamba
Fotoğraf Kulübü
Sosyoloji ve Fotoğraf İlişkisi Üzerine Saat: 18:30
Yer: Loca
Saat: 18.30
Hazırlayan: Merih Akoğul
Merih Akoğul’un hazırlayıp sunduğu Fotoğraf Kulübü’nün bu ayki programında sosyoloji ve fotoğraf arasındaki ilişki ele alınacak.
Fotoğraf, bulunuşundan bu yana, bireysel ve toplumsal olanı kayıt altına almanın yanı sıra insanın toplumla kurduğu ilişkide de önemli roller üstlenmiştir. Söyleşide, fotoğrafın ancak sosyoloji üzerinden okuyabileceğimiz bu çerçevesi, ağırlıklı olarak, Susan Sontag’ın başyapıtı “Fotoğraf Üzerine”den yola çıkılarak yapılacak saptamalar üzerinden yeniden ve güncel bir bakışla çizilmeye çalışılacak.
15 Aralık 2017 Cuma
Kültür Tarihi Konuşmaları
Türk Sinemasının Sessiz Yılları
Yer: Loca
Saat: 18:30
Konuşmacılar: Ali Özüyar, Burçak Evren, Barış Saydam
Yapı Kredi Kültür Sanat (YKKS), sinemaseverlerin, sinema tarihiyle ilgilenenlerin ve özellikle sessiz dönem Türk sinemasına merak duyanların kaçırmaması gereken bir söyleşiye ev sahipliği yapıyor. Sessiz Dönem Türk Sinema Tarihi (1895-1922) kitabı bu yıl Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Ali Özuyar, 15 Aralık 2017’de, saat 18:30’da, YKKS-Loca’nın konuğu oluyor. Sinema yazarları Burçak Evren ve Barış Saydam’ın da katılacağı söyleşide Türk sinemasının Osmanlı’da başlayıp Cumhuriyet’in kuruluşuna dek süren sessiz yılları konuşulacak. Özuyar’ın titiz bir arşiv çalışması ve tarih metodolojisine dayanarak dört başlık altında (İstibdat Dönemi, II. Meşrutiyet Dönemi, I. Dünya Savaşı Yılları, Mütareke ve İşgal Yılları) incelediği bu “sessiz yıllar”da sinemanın dönemin siyasi, iktisadi ve sosyokültürel koşullarından nasıl etkilendiği tartışılacak. Söyleşiye pek çoğu ilk kez yayımlanan belgeler, fotoğraflar ve sessiz dönem Türk filmlerinden kısa parçalar eşlik edecek.
16 Aralık 2017 Cumartesi
Eğitimciler ve Kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Atölyesi
Haldun Taner - Sancho’nun Sabah Yürüyüşü
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Loca
Saat: 13.30-15.00
Sancho’nun Sabah Yürüyüşü iki karakteriyle öne çıkıyor: Sancho ve Ases. Haldun Taner’in hayvanların dünyasını anlatışındaki başarısı Sancho’da doruklara yükseliyor. Kaleci Ases’i anlattığı öykü ise edebiyatımızın en gözde futbol öyküsüdür. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı okuma atölyeleri, okumaya ilişkin farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor ve farklı disiplinlere de uyarlanabilecek yeni yöntemler öneriyor.
19 Aralık 2017 Salı
Sarmal Konuşmaları
Tasarımın Hümanist Boyutları
Yer: Loca
Saat: 18:30
Katılımcılar: Yeşim Demir, Neptün Öziş, Gonca Özmen
Moderatör: Necmi Sönmez
Yapı Kredi kültür Sanat’ta devam eden "Sarmal": Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki” kapsamında düzenlenen söyleşi dizisinin sonuncusunda, Türkiye’de önemi çok yakın bir geçmişte anlaşılmaya başlanan “tasarım” kavramı ele alınacak. 1950’lerden itibaren farklı kuşaklar tarafından değişik deneylerle ele alınmış bir mesele olarak karşımıza çıkan tasarımın bireyin gereksinimlerine ve duyarlılıklarına eğilen hümanist boyutları konuşulacak. Konuşmacılar; İlhan Koman, Sadi Öziş ve Şadi Çalık tarafından 1950’lerde kurulan Kare Metal Atölyesi’nden yola çıkarak, tasarımcının kullanıcıyla duygusal, zihinsel, fiziksel, toplumsal ve etik açıdan kurduğu empatiyi tartışmaya açacaklar.
20 Aralık 2017 Çarşamba
Hatırlamalar
1990’larda Sanatı Nasıl Konuşuyorduk?
Saat: 18:30
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca
Konuşmacı: Ali Artun
Moderatör: Nazlı Pektaş
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın uzun yıllar boyunca konusunda uzman kişilerle gerçekleştirdiği söyleşi dizilerine bir yenisi eklendi: “Hatırlamalar.” Sanat tarihçisi Nazlı Pektaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen dizide sanat çevrelerinden önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyor. Pektaş, “Hatırlamalar” dizisinin bu ikinci söyleşisinde sanat kurumları yöneticileri Binnaz Tukin, Özalp Birol ve Feyyaz Yaman’a “90’lı yıllarda sanatı nasıl konuşuyorduk, sanat hakkında neler söylüyorduk?” sorularını soracak. 1990’lardaki sanat, sanatçı ve kurum ilişkisini hatırlayarak günümüz ile karşılaştırma yapma olanağı bulacağız. “Hatırlamalar” dizisi ocak ayında aynı soruyu bu kez sanatçı, sanat tarihçisi ve sanat yazarlarına soracak.
22 Aralık 2017 Cuma
Canan’ın Arter’deki “Kaf Dağı’nın Ardında” sergisi kapsamında
Ara(f)taki "tekinsiz": Cennetin ve Cehennemin Öncesi
Yer: Loca
Saat: 19:00
Konuşmacı: Prof. Dr. M. Bilgin Saydam
Arter, Canan’ın “Kaf Dağı’nın Ardında” başlıklı sergisi kapsamında Yapı Kredi Kültür Sanat ev sahipliğinde bir konuşma dizisi gerçekleştiriyor. “Kaf Dağı Konuşmaları” başlığı altında düzenlenen etkinlik dizisinin son konuğu, Prof. Dr. M. Bilgin Saydam.
Arzularımızın ve korkularımızın mutlak hâlleri "cennet" ve "cehennem"imizin ham materyalidir. Her iki hâli -unutmuş olsak, bilincimize aktaramamış olsak dahi- bedenimizde ve bilinçdışımızda biliriz ve taşırız; zira dünyadalık serüvenimizin en erken dönemlerinde, mutlaka- ama mutlaka- az ya da çok yaşamışızdır/kaydetmişizdir. Cennet- cehennem ayrımı ve "tekinsizlik" hissi üzerinden çerçevelenecek olan bu konuşma "ara(f)dalık" hâline odaklanacak.
23 Aralık 2017 Cumartesi
Eğitimciler ve Kütüphaneciler için Yaratıcı Okuma Atölyesi
Kazuo Ishiguro - Beni Asla Bırakma
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Loca
Saat: 13.30-15.00
Ishiguro'nun, yayımlandığı yıl Time dergisinin İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine aldığı Beni Asla Bırakma isimli kitabı, yıkıma doğru gittiğini bile bile kendi kaderini kabullenenleri anlatıyor. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı okuma atölyeleri, okumaya ilişkin farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor ve farklı disiplinlere de uyarlanabilecek yeni yöntemler öneriyor. Atölyeye tüm eğitimci ve kütüphaneciler davetlidir.
25 Aralık Pazartesi
Sanat Tarihi Konuşmaları
Geleneksel Janr Resmi – 17. Yüzyıl Hollanda Resmi
Saat: 18:30
Yer: Loca
Konuşmacı: Kemal İskender
Gündelik yaşamdaki durumları ve olayları süssüz, yalın bir üslupla betimleyen resimlerin genel adı olan “janr resmi”, 17. yüzyılda Hollanda’da gelişmiş ve bütün Avrupa’ya yayılmıştır. İnce ayrıntıları ve gerçeğe yakın betimleriyle öne çıkan portreler, natürmortlar, peyzajlar ve iç mekân resimlerinin yanı sıra sıradan olayları ve durumları anlatan sahneler; o dönemde zengin Hollandalı orta sınıf arasında çok popülerdi. Hollanda resminin altın çağı olarak anılan ve “Hollanda gerçekçiliği” kategorisini yaratan bu dönem, dünyayı Rembrandt ve Vermeer gibi iki büyük dehayla tanıştırmıştı.
Çocuk etkinlikleri
2 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Arkadaşım Papi
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Oda
Saat: 10.30-11.10
Arkadaşım Papi, Bilgin Adalı’dan Bir Dostluk Hikâyesi. Çocuklar için yazdığı ve uyarladığı kitaplarla çok yakından tanıdığımız Bilgin Adalı bu sefer bir sürpriz yaparak, ilk kez okul öncesi çocuklar için de yazmaya başladı. Birbirine merhaba demeyi, güvenmeyi ve bağlanmayı öğrenen, bizlere dostluk kavramını hatırlatan bir çocuk ile bir papağanın çok özel hikâyesinin anlatıldığı bu güzel kitabı Ayşın Delibaş Eroğlu resimledi.
2 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Uyku Masalları
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 11.30- 12.15
Uykuyu seviyor muyuz, yoksa ondan kaçıyor muyuz? Sabahları bırakmak istemediğimiz uykuyu, akşamları özlemiyor muyuz? Uykusu gelmeyen, uyumak istemeyen, bir türlü uyuyamayan çocuklar için 18 masal ve bir de iyi geceler öpücüğü... Kaplanlar, ayılar, tavşanlar, kurtlar, sevimli afacanlar ve daha pek çok kahraman ile birlikte uyku öncesi bir serüvene hazırlanıyoruz.
2 Aralık 2017 Cumartesi
Çocuklar İçin Sarmal Atölyeleri
Fotoğraf Kâşifleri
Hazırlayan: Merih Akoğul
Yer: Oda
Saat: 14:30 – 15:30
Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla çocuklar için düzenlenen sanat atölyelerinde bu hafta, fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul, çocuklarla birlikte Selahattin Giz’in bundan 70-80 yıl önce çektiği fotoğrafların izini sürecek. Bu fotoğraflardan yola çıkarak görmek, renkli görmek, siyah beyaz fotoğrafçılık, fotoğrafın belgeleme özelliği gibi konuları çocuklarla tartışacak. Fotoğrafın dünle yarını nasıl birbirine bağladığını anlatacak.
9 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Üç Kedi Bir Canavar
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Oda
Saat: 10.30- 11.15
Üç Kedi Bir Dilek kitabının kahramanları Piti, Pati ve Pus’un maceraları tüm heyecanıyla devam ediyor. Sara Şahinkanat ve Ayşe İnan Alican “Üç Kedi Bir Canavar” kitabıyla, yine çok seveceğimiz bir hikâye veriyorlar bize...
9 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Esrarengiz Bavullar
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 11.30- 12.30
Fırtınalı bir günde dünyamıza düşen Prens Iliån kendisini 1936 yılının Paris’inde bulur. Perle ailesine katılır ve onların kaybettikleri oğulları Joshua Perle’in adını ödünç alarak sürgün hayatına başlar.
Tarihimizin tuzağa düşürdüğü bu esrarengiz prens, ülkesine ve aşkına giden geri dönüş yolunu bulabilecek midir?
9 Aralık 2017 Cumartesi
Çocuklar İçin Sarmal Atölyeleri
Yaşasın Resim!
Eğitmenler: Berrin Çakin Güç, Cemil Güç
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 14:30 – 15:30
Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla çocuklar için düzenlediğimiz sanat atölyeleri kapsamında, heykeltıraş Cemil Güç ve minyatür sanatçısı Berrin Çakin Güç çocuklarla birlikte sergiyi gezerek resimleri onlarla birlikte yorumlayacaklar. Belirledikleri sanatçıların yapıtları üzerinden gerçekleştirecekleri atölye çalışmasında çocuklara konu, kompozisyon, renk, ışık, leke gibi resimsel kavramları tanıtacaklar.
16 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Aramızda Beyaz Bir Çizgi
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 10.30-11.15
Yaprak, Idım kentinde yaşayan küçük bir kızdır. Evlerinde sadece komşu Şık kentinin radyosunu dinleyebildiği için, küçük kız, daha konuşmayı öğrenmeden Şıkça şarkılar söylemeye başlar. Ama bunu kimsenin bilmemesi gerekmektedir, çünkü Idım kentiyle Şık kenti arasında yüz yıl önce kopan kavga yüzünden, iki kentte yaşayanlar birbirine dargındır. Aramızda Beyaz Bir Çizgi, büyüklerin dünyasındaki anlamsız yasaklar karşısında, çocukların ürettiği yaratıcı çözümleriyle, “Keşke hep çocuk kalsak!” dedirten bir kitap.
16 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Aslan Asker Kaspar
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 11.30- 12.30
Savaş sırasında dağa nöbete gönderilen ve orada unutulan bir askerin ihtiyar bir köylü, bir inek ve bir fareyle dostluğu... Barışa bir ağıt...
Hayvanları ve çocukları çok seven, hem veteriner hem yazar Guido Sgardoli’den okurların kalbine kazınacak, 2007 Penne Ödülü’nü alan bir roman, Aslan Asker Kaspar. 2009’da Andersen En İyi Yazar Ödülü’nü alan, 2015’te bir gençlik romanıyla yine Andersen Ödülü’nü kazanan Sgardoli’den hayatın anlamı ve dostluk üzerine yalın ve çarpıcı bir başyapıt...
16 Aralık 2017 Cumartesi
Çocuklar İçin Sarmal Atölyeleri
Kilden Paralar
Eğitmenler: Berrin Güç, Cemil Güç
Yer: Oda
Saat: 14:30 – 15:30
Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla çocuklar için düzenlediğimiz sanat atölyelerinde bu hafta, Yapı Kredi Bankası’nın dünyaca ünlü sikke koleksiyonuna odaklanıyoruz. Heykeltıraş Cemil Güç ve minyatür sanatçısı Berrin Güç çocuklarla birlikte sergiyi gezerek onlara sikkelerin yüzlerce yıllık tarihini anlatıyorlar. Sonrasında çocuklar atölyede kil ve çeşitli şekillendiriciler kullanarak kendi paralarını yapıyorlar.
23 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Eliza Başarısız Olmaktan Korkuyor
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 10.30-11.15
Eliza başarısız olmaktan korkan ve bununla mücadele eden yedi yaşında küçük bir kız. Bu endişesi özellikle matematik konusunda ortaya çıkan Eliza’nın, matematik derslerinde karnı ağrımaya, kolları kaşınmaya başlıyor ve paniğe kapılıyor. Eliza ailesinin ve öğretmeninin yardımıyla, matematik dersinde karşılaşacağı sıkıntıları, baş etmesi gereken zorluklar olarak görmeyi öğreniyor. Eliza, cesareti ve azmi sayesinde kendine olan güvenini kazanmayı başaracak.
23 Aralık 2017 Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
Mabel Jones’un Akıl Almaz Maceraları
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 11.30- 12.30
Siz hiç gecenin bir yarısı korsanlar tarafından kaçırılıp Kesin Ölüm’ün Yağlı Sırığı’nda yürümeye zorlandınız mı? Peki ya hiç süt içme yarışında bir dev ayıya meydan okudunuz mu? Ne dediniz? Hayır mı? O zaman Mabel Jones’un akıl almaz maceraları sizin için çok heyecan verici, nefes kesici ve hatta dehşet verici olabilir.
23 Aralık 2017 Cumartesi
İşitme Engelli Çocuklar İçin Sarmal Atölyeleri
Yaşasın Sanat!
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - Oda
Saat: 14:30 – 15:30
Eğitmenler: Berrin Güç, Cemil Güç
Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılış sergisi “Sarmal” dolayısıyla çocuklar için düzenlediğimiz sanat atölyelerinde bu hafta işitme engelli çocukları konuk ediyoruz. Yapı Kredi Bankası’nın koleksiyonlarındaki değerli eserlerden yola çıkan atölye çalışmasında heykeltıraş Cemil Güç ve minyatür sanatçısı Berrin Güç çocuklarla birlikte sergiyi gezerek resimleri onlarla birlikte yorumlayacaklar. Belirledikleri sanatçıların yapıtları üzerinden gerçekleştirecekleri atölye çalışmasında çocuklara konu, kompozisyon, renk, ışık, leke gibi resimsel kavramları tanıtacaklar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'KİM MİLYONER OLMAK İSTER?' SORUSU: Geçmişi 16. yüzyıla dek uzanan, Osmanlı mutfağında hangi adla da bilinen bir helva çeşidi vardır?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! Sputnik 1 uydusunu 1957'de Dünya yörüngesine göndererek 'Uzay Yarışı'nda öne geçen hangisi olmuştur?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! 2023'te Brezilya'daki hapishanede bekçi olarak kullanılan hayvan hangisidir?
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandı