hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…
    expand
    KAYNAKBetül Memiş / Cnnturk.com

    Bu yıl tiyatro sezonunda hangi oyunların ve performansların seyrine düşeceğiz diyorsanız, işte sizler için hazırladığımız en temizinden ortaya karışık tiyatro rotası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şair, tiyatro yazarı ve yönetmeni Bertolt Brecht, (1930) “Kuraldışı ve Kural” adlı oyununda; “Bu insanların davranışlarını dikkatle inceleyin: Onları şaşırtıcı bulun, ama sıra dışı değil / Açıklanamaz ama sıradan, anlaşılmaz, ama kural gereği / En önemsiz, görünürde en basit hareketi bile / Kuşkuyla izleyin! / Kendinize bunun gerekli olup olmadığını sorun / Özellikle de sıradan ise / Sizden, her zaman olanların doğal olmadığını keşfetmenizi / Büyük bir içtenlikle istiyoruz,” diyerek seyirciye, seyir halindeyken anlama kotasında kendisini yorması gerektiğini salık verir. Fransız düşünür Jacques Rancière ise tersinden bir okumayla; “Dünyamızda hiç kimse, dikkatini çekmemize muhtaç olacak kadar dikkatsiz olmadığı için, bu mekanizma aslında kendi etrafında dönmekten başka bir şey yapmaz.” der…

    Bu bağlamda Ranciere’nin, 2010 yılında, Metis Yayınları’nda çıkan “Özgürleşen Seyirci” kitabını okumanızı yahut bugünün perspektifinde yeniden göz gezdirmenizi öneririm. Kitap, Brecht’ten Artaud’a, Aristoteles’ten Platon’a değin, ‘sanata bakan seyirci paradoksunu’ şu soruların güzergâhında cevaplıyor: Siyasal sanat veya sanatın siyasallığından ne anlamak gerekir?

    Eleştirel sanat geleneğinin ve hayatı sanatsallaştırma arzusunun neresindeyiz? Meta ve görüntülerin tüketilmesine yöneltilen militan eleştiriler nasıl oldu da birden meta ve görüntülerin her şeye kâdir olduğunun melankolik bir şekilde kabulüne veya ‘demokratik insan’ı hedef alan gerici bir eleştiriye dönüşebildi? Beliz Hoca’nın (Güçbilmez) ‘tiyatromuzun geçmişsizliği’ mevzusunu da es geçmezsek ki 2016’da Dost Kitabevi Yayınları’ndan çıkan “Zaman, Zemin, Zuhur”unu da odağımıza alarak en azından kendi seyir alemimizde bir ‘farkındalık!’ yaratabiliriz. Gelelim, 2019-2020 tiyatro sezonunda, seyir hanemizi iyi edecek olan oyunlara…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırsanız, yavaştan başlıyoruz!

     ·STUDIO OYUNCULARI

     Studio Oyuncuları kurucularından Şahika Tekand’ın yazıp, yönettiği, sahne - kostüm tasarımını Esat Tekand’ın, dramaturjisini Verda Habif’in, koreografisini ise Gizem Bilgen’in üstlendiği oyunun adı “IO”… İlk olarak tiyatro festivali kapsamında seyircisiyle buluşacak olan oyunda Cem Bender, Gizem Bilgen, Deniz Karaoğlu, Yiğit Özşener ve Şahika Tekand rol alıyor. Tragedya ve klasikleri şahsına münhasır kadrajında sahneye taşıyan Şahika Tekand, bu kez; tragedyası “IO” aracılığıyla, Olympos ve Zeus’la hesaplaşıyor.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

     · MODA SAHNESİ

    “İnsanların bana dayattığı delilikten kurtulmak için büyük çaba sarfetmek zorunda kaldım…” Moda Sahnesi, bu sözün sahibi, Fransız yazar ve sinemacı Marguerite Duras’ın tiyatro oyunu “Yeni Bir Şarkı”yı sahneliyor. Duras, 1965’te kaleme aldığı “La Musica” adlı oyunun devamı olarak yazmış bu metni. İlk kez 1985’te de kendi yönetmenliğinde, iki ünlü oyuncu Miou Miou ve Sami Frey’le de sahneye koymuş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemal Aydoğan’ın yönettiği, Murat Erşen’in Türkçe’ye çevirdiği oyunun karakterlerine Melis Birkan ve Caner Cindoruk hayat veriyor. Ekibin ikinci seyirliği, ilk olarak tiyatro festivalinde endam edecek olan “Ver, Parayı” (Geld - Her Damit)… Yine Moda Sahnesi’nin oyunlarından “Bir Başkadır A.”dan aşina olduğumuz yazarlar Andreas Sauter ile Bernhard Studlar’ın birlikte yazdıkları “Ver, Parayı”yı Türkçe’ye çeviren Gülen İpek Abalı ve Ayşe Gülsüm Özel… Kemal Aydoğan ve Çağlar Yalçınkaya’nın yönetmenliğindeki hikayenin oyuncuları; Süreyya Güzel, Öner Ateş, Mehmet Solmaz, Cihat Süvarioğlu, Ali Büyükkartal, Zeynep Güngörenler ve Elif Gizem Aykul. 

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     · SEMAVER KUMPANYA

     Kumpanya, bu defa Shakespeare ve John Fletcher’ın yazdığı “Cardenio”nun yorumu ile sahneyi şereflendiriyor. İlk defa, Shakespeare’in imzasıyla 1824’te basılan oyun, ara ara unutulup sonrasında tekrardan hatırlanan eserlerden. Oyunun yardımcı yazarı J. Fletcher, Shakespeare’in son yıllarında “The King’s Men” topluluğuna yardımcı yazar olarak kabul ediliyor. Hatta o dönemde “İki Soylu Akraba” oyunun yazımında Shakespeare’e yardımcı oluyor. Bir nevi Shakespeare’in çıraklığını yapıyor. “Cardenio”yu ilk defa dilimize çeviren Prof. Dr. Özdemir Nutku. Hatırlarsanız, kitap, İş Bankası Yayınları, Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi’nden çıkmıştı.

    · OYUN ATÖLYESİ

    20. yılını kutlayan Oyun Atölyesi; iki oyunla seyir hanemize giriş yapıyor. İlki; (1972) Macaristan doğumlu oyuncu, yazar ve yönetmen Szabolcs Hajdu’nun kaleme aldığı, Aslı Sarıoğlu Nagy’nin Türkçe’ye çevirdiği ve Muharrem Özcan’ın yönettiği “Daha İyi Günlerimiz Olmuştu”… Oyuncular: Tuna Kırlı, İpek Türktan Kaynak, Pınar Çağlar Gençtürk, Tolga İskit, Sena Başdoğan, Berke Karabıyık ve Laçin Dirikolu. İkinci oyunsa; Amerikalı oyun yazarı ve üniversite profesörü Paula Vogel’in 1997’de yazdığı, “Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim?”… Yazara 1998'de drama dalında Pulitzer Ödülü’nü kazandıran metni çeviren ve yöneten Sami Berat Marçalı. Oyuncular: Özlem Zeynep Dinsel, Berk Hakman, Yasemin Çolak, Yezdan Kayacan, İnci Sefa Cingöz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

     · ALTIDAN SONRA TİYATRO

    Altıdan Sonra Tiyatro 20. yılını, Kumbaracı50 sahnesi ise 10. yılını kutlamaya devam ediyor. Ekibin sezondaki ilk seyirliği (Başar Sabuncu ve Gülriz Sururi anısına) “Kaldırım Serçesi” müzikali. Sabuncu’nun, Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatını anlattığı müzikal, Yiğit Sertdemir’in rejisiyle, tiyatro festivalinde ilk merhabasını vereceklerden. 1983’te Gülriz Sururi’nin hayat verdiği Piaf’ı bu defa Tülay Günal’ın yorumundan seyredeceğiz

    . Ekibin ikinci oyunu; Ömer Kaçar’ın yazdığı, GalataPerform’un düzenlediği Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde ilk okuması yapılan ve “Yılın Oyun Metni” olarak ödüllendirilen “Misafir”. Nefrin Tokyay’ın yönettiği oyunda, Mert Asutay, Sinem Öcalır ve Meriç Rakalar rol alıyor. Üçüncü sahneye taşıdıkları metin; Anton Çehov’un kısa oyunlarından oluşan müzikli kabare “Hayalet Kumpanya”. Çeviren Yılmaz Gruda. Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50’nin kurucu ekibinin tamamının 20 yıldır ilk kez hep birlikte sahnede olacağı oyunda Ayşe Demirel de yer alıyor. Dördüncü oyun ise; Y. Sertdemir’in yazdığı ve Tomris İncer ile babaannesine ithaf ettiği ve Nihal Koldaş’ın yönettiği “Babaannemin Masalı”.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    · GALATAPERFORM

     Ekip, yeni oyunlarını ikinci sezona saklamış ama 2006 yılından beri eden Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nin bu yılki temasını belirlemiş: “Çöp”… Bu temada yazılan oyunlar, 25 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Festivalin yabancı yazarları arasında bu yıl tüm dünyada büyük yankı uyandıran #metoo hareketinin temsilcilerinden olan İsveçli oyun yazarı Martina Montelius ve Norveç tiyatrosunda son zamanların en çok sahnelenen, Ibsen ödüllü yazarı Fredrik Brattberg ağırlanacak.

    · KADIKÖY EMEK TİYATROSU

    Melih Cevdet Anday’ın 1970’te yazdığı “Gizli Emir”, Kadıköy Emek Tiyatrosu ve Tiyatro Alesta ortak yapımı ile seyircisinin karşısına çıkıyor. Elif Sözer’in yönettiği, Mehmet Şerif Tozlu, Elif Sözer ve Nevra Ayşem Savaşçı’nın uyarladığı metnin dramaturgluğunu Nevra Ayşem Savaşçı üstleniyor. Oyuncular: Eray Bekir Mursal, Gamze Bayraktaroğlu, Leman Aydın, Nevra Ayşem Savaşçı, Oğuz Gülen, Onur Sarıaltın, Orçun Ucal, Sinem Kotiloğlu, Tara Haçikoğlu, Yasin Çıray. Kasım’da prömiyer yapacak diğer oyunsa; Kadıköy Emek Tiyatrosu ve Küçük Salon’un ilk işbirliği olan, Peter Weiss’in 1963’te yazdığı, toplumcu ile bireyci düşünce arasındaki çatışmayı iki uç tarihsel karakter üzerinden kurguladığı ünlü eseri “Marat/Sade”… Yönetmen Emre Tandoğan.

    · B PLANI & TOY

    B Planı, bu defa ABD’li oyun yazarı Lanford Wilson’un kaleme aldığı, Sami Berat Marçalı’nın Türkçe’ye uyarlayıp, yönettiği “Yak Bunu” ile endam ediyor. Oyunda, Büşra Develi, Hakan Kurtaş, Sertan Erkaçan ve Toprak Can Adıgüzel rol alıyor. Toy yapımdan çıkansa “Hipokrat” adını taşıyor. Yazarı Erdi Işık, yönetmeni Kayhan Berkin. “Hipokrat yemini 7. maddede yer alan “vicdan” kelimesi, Dünya Tabipler Birliği tarafından yıllardır tartışma konusu edildiğinden bu maddeye ek yapılıp, Ekim 2017'de güncellendi. 7. madde; mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma dair yemin ederim, der. Onur? Vicdan? 2019? İstanbul?” Tanıtım metninde bu cümlelerden frekans ayarını veren oyuna sahnede hayat verenlerse; Canan Ergüder, Kenan Ece.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    · TİYATRO PERA

    Ekip iki oyunla karşımızda; Alman yazar Georg Bühner’in 1834’te Fransız Devrimi’nden esinlenerek kaleme aldığı “Hessenli Köy Postacısı” başlıklı bildiriyle, 1835’te yazdığı “Leonce ile Lena” adlı oyunu üzerine, Yücel Erten tarafından tasarlanıp, yönetilen özgün bir çalışma olan (tiyatro festivalinde de sahnelenecek) “Barakalar ve Saraylar” ve bol ödüllü Amerikalı yazar Lynn Nottage’in kaleme aldığı “Ter” ve bu oyun Tiyatro Pera’nın yetiştirdiği oyuncu - yönetmen Zeynep Özden tarafından sahneleniyor.

    · TATAVLA TİYATRO

    Tatavla ekibi, “yaşadığımız zamanın en önemli sorunu olan ekolojik yıkımı sahneye taşıyoruz” diyor. Ekip, bu yıl 50. yaşını kutlayan ve toplumsal olaylarla çocuk tiyatrosu arasındaki ilişkiyi en iyi kuran tiyatrolar arasında kabul edilen Grips Tiyatrosu’nun “Gök, Toprak, Hava, Deniz” oyun metnini, “İnsan Çağı: Antroposen ya da Kapitalosen” adıyla, Eraslan Sağlam uyarlaması, dramaturjisi ve rejisiyle sahneliyor. Türkçe’ye çeviren Duygu Atay. Oyunun bilimsel danışmanlığını Açık Radyo’dan Prof. Dr. Ömer Madra ve Açık Radyo programcısı, gazeteci, yazar Murat Can Tonbil üstleniyor.

     · TİYATRO KEYFİ

     Kosta Kortidis’in yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği “Bana Amy De - Amy Winehouse” adlı müzikalin orijinal müziklerini Savaş Alp Başar üstleniyor. Müzikalde Ceylan Yılmaz, Alkış Peker, Savaş Alp Başar ve Didem Karataş rol alıyor.

    · İKİNCİKAT TİYATRO

    Ekip iki oyunla sahnede endam edeceklerden: ilki İngiliz oyun yazarı Joe Orton’un kaleme aldığı “Uşak Ne Gördü?”; ikincisi ise öncesinde tiyatro festivalinde seyircisini ağırlayacak olan (İkincikat - Kusurlu İşler Prodüksiyonu’yla sahneye taşınan) Philip Ridley'in yazdığı ve Fulya Peker’in Türkçe’ye çevirdiği, Mehmet Bilge Aslan ve Fulya Peker’in oynadığı “Narin Napalm”… İki oyunun da yönetmeni Eyüp Emre Uçaray.

    · KADIKÖY THEATRON

    Türkiye tiyatrosunda “Aptal Kuş” olarak yerini alacak olan, Aaron Posner’in yazdığı, Sevda Deniz Karali’nin Türkçe’ye çevirdiği “Stupid F*cking Bird”ü yöneten Behiç Cem Kola. Ekipten bir güzel haber daha var: Kadıköy Theatron, Ekim ayında, Kadıköy Yeldeğirmeni'nde (eski Pera Güzel Sanatlar binasında) bir mekan açıyor.

     ·YAN ETKİ

    Kalemine ve hikayelerine aşina olduğumuz ABD’li oyun yazarı ve bağımsız film yönetmeni Neil LaBute’un yazdığı, Serkan Üstüner’in yönettiği “Yalnızlıkla Nasıl Savaşılır?”ı Türkçe’ye çeviren Melisa Kesmez. Oyuncular: Faruk Barman, Bedir Bedir, Tuğçe Tanı.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    ·VERSUS TİYATRO

    Versus’un 10. prodüksiyonu Tolstoy’un 1889’da yayımlanan, kadın-erkek ilişkileri üzerine düşündüren ilginç kısa romanı “Kreutzer Sonat”… Kayhan Berkin’in uyarlayıp, yönettiği metni Ahmet Rıfat Şungar’ın tek kişilik performansından dikize yatacağız. Es notu: Romana adını veren Kreutzer Sonat, Beethoven’ın bestesi. Hikayeye bilahare bakarsınız, lakin bu eserin, müzik tarihindeki ilk hakiki ‘aşk’ şarkısı olarak kabul edildiğinin de notunu düşelim. İkinci oyunsa; İngiliz oyun yazarı Anders Lustgarten’in yazdığı, Hira Tekindor’un çevirdiği ve Kayhan Berkin’in yönettiği “Lampedusa”. Oyuncu kadrosu henüz belli olmayan oyun, Bozcaada Belediyesi desteğiyle sahnelenecek.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

     · ŞAFT TİYATRO

    Two Two Produccon ve Şaft Tiyatro’nun yapımcılığındaki “Tanrının Eli”ni yazan ABD’li yazar Robert Askins, yöneten Kerem Pilavcı. “Tüm toplumlar, neyin iyi neyin kötü olduğunu belirlemek için davranış kurallarına güvenir. Ancak etrafımıza baktığımızda, kötü insanların da başarılı olabildiğini görmekteyiz. Bu, kötü davranışların potansiyel gücünü gösterir ve şu soruyu sorgular: Toplumsal düzen zaten bu şekilde sürdürülebiliyorsa, neden iyi davranmamız gereksin?” Bu sorunun cevabını seyircide aydınlatacak yahut aralayacak olan oyuncular; Cansu Diktaş, Barış Gönenen, Şencan Güleryüz, Şenay Gürler ve Alp Özbayram.

    ·NİLÜFER BLD. KENT TİYATROSU

    1975 – 90 yılları arasında yaşanan Lübnan İç Savaşı’nı bir aile üzerinden sahneye taşıyan “Yangınlar”ın yazarı Kanada-Lübnan menşeili, yazar, oyuncu ve yönetmen Wajdi Mouawad. Tiyatro festivali kapsamında tiyatroseverlerle hemhal olacak oyunun yönetmeni Murat Daltaban. Ayberk Erkay’ın Türkçe’ye çevirdiği oyunu sahneye taşıyanlarsa; Adem Mülazim, Ayşe Gülerman, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, Melisa İclâl Yamanarda, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman Uslu, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Kaplan, Zeynep Çelik Küreş.

    ·DOT TİYATRO

    Dot, yurtdışındaki şahane iş birlikleri ve projeleriyle sanat çemberimizi genişletedursun, yeni sezonun nevaleliklerini ise Kasım ve Aralık ayında ses verdirmeye başlatacakmış. Öncesinde gelen bilgiler ise; Dot’un önceki oyunu “Çıkışa Gel”den hafızaya aldığımız Kieran Hurley’in yazdığı “Mouthpiece”i seyre dalacağız Mert Öner’in yönetmenliğinde. Diğer hikaye ise; “Henrik Ibsen’in oyununun yeni radikal bir vesiyonu” olarak altı çizilen “Nora: Bir Bebek Evi”. Yazarı Stef Smith.

    · TİYATRO PANGAR

    Norveçli yazar Henrik Ibsen’in çok sevilen oyunlarından “Hedda Gabler”, Mehmet Birkiye’nin rejisiyle sahnede. Demet Evgar, Tuğrul Tülek, Yeşim Koçak, Tolga Çiftçi, Nazan Diper ve Merve Satılan’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı oyunu uyarlayan Patrick Marber, çevirisini ise Beliz Güçbilmez üstleniyor.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    · MAM’ART TİYATRO

    Ekip, Moliere’in klasiklerinden “Tartüf”ü sahnesine alıyor. Irmak Bahçeci’nin Türkçe’ye çevirip, uyarladığı oyun Emrah Eren’in rejisiyle karşımızda. Oyuncular: Beyti Engin, Fatih Al, Feri, Baycu Güler, Gocagül Sunar, Cemil Büyükdöğerli, Sefa Tantoğlu, Sevi Demirçivi ve Ziver Armağan Açıl.

    ·TİYATROKARE

    Tiyatrokare, 28. sezonuna Ahmet Ümit’in “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi” adlı romanının uyarlamasıyla giriyor. Romanın kült karakteri Nevzat’ı, NTV Radyo'da Komiser Nevzat’a ses veren Nuri Gökaşan canlandırıyor. Nedim Saban’ın yöneteceği oyunun Ocak ayında sahnelenmesi planlanıyor.

    ·YOLCU TİYATRO

    Alman şair, oyun, öykü yazarı ve Yıkım Edebiyatı’nın en tanınmışlarından Wolfgang Borchert'in kaleme aldığı tek tiyatro oyunu “Kapıların Dışında” bu sezon Yolcu Tiyatro’nun kadrajından seyredileceklerinden. İlk defa 1947'de radyo oyunu olarak yayınlanan metni, ekip, dijital görüntü teknolojisini kullanarak sahneliyor. Ersin Umut Güler’in yönettiği, Behçet Necatigil’in Türkçe’ye çevirdiği oyunda; Cenk Dost Verdi, Pervin Bağdat, Burak Üzen ve Emre C. Sancar rol alıyor.

    ·DASDAS TİYATRO

    Alman yazar Moritz Rinke’nin bu yüzyılın tüm bireysel trajedilerinin komedisini sarsıcı bir dille ortaya koyduğu “Westend”i yöneten Hakan Savaş Mican, Türkçe’ye uyarlayan Hakan Saygun. Oyuncularsa Tülin Özen, Mert Fırat, Volkan Yosunlu, Ece Çeşmioğlu, Evren Bingöl ve Pervin Bağdat. DasDas’ın ikinci takdimi ise; Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Tony Ödüllü oyun “Vahşet Tanrısı”… Celal Kadri Kınoğlu’nun yöneteceği oyunda Binnur Kaya, Güven Kıraç, Tilbe Saran ve Levent Ülgen rol alıyor. Geçtiğimiz yıllarda hem özel hem de devlet tiyatrosunda da sahnelenen hikaye, ayrıca 2011’de, Roman Polanski'nin yönetmenliğinde Jodie Foster ve Kate Winslet gibi oyuncularla da beyazperdeye aktarılmıştı.

    ·PANGEA - TATLI EKŞİ TİYATRO

    İki tiyatronun ortak yapımı olan, İskoç yazar Daniel Craig Jackson’ın BBC Radyo için kaleme aldığı anti romantik, komedi tarzındaki “Aşk Geçmişim”de Şebnem Bozoklu, Rıza Kocaoğlu ve Melisa Doğu rol alıyor. Yönetmen koltuğunda Tuğrul Tülek’in bulunduğu oyunu Türkçe’ye çeviren Erdem Avşar.

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

     · TİYATRO MUNDUS

    Alman yazar Roland Schimmelpfennig’in yazdığı “Uzun Zaman Önce Mayıs’ta”yı Türkçe’ye çeviren Sibel Arslan Yeşilay. Samuel Beckett ve Pina Bausch esintileri içerdiği belirtilen oyunun yönetmeni Erkan Kılıç, oyuncularıysa; Anıl Çalım, Beyza Seyhan, Merve Ayteş, Selin Eresin, Sena Sonat, Sercan Şekerci.

     · CRAFT TİYATRO

    Craft, Neil Anthony Docking’in yazdığı “The Revlon Gril” adlı oyunu Çağ Çalışkur’un rejisiyle sahneye taşıyor. Oyuncular; İdil Sivritepe, Başak Daşman, Hande Doğandemir, Bala Atabek ve Aslı İnandık.

     Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    · ENTROPİ SAHNESİ

    Daha öncesinde pek çok tiyatrodan dikize yattığımız, Harold Pinter’in düzen ve devlet temaları üzerine yazdığı kara komedisi “Git Gel Dolap”, bu defa Entropi yorumuyla sahnede. Yönetmen Yurdaer Okur, oyuncularsa Yaşar Bayram Gül, Onur Özgür Damar.

    · BİRİKEN

    Özen Yula’nın yazdığı “Sahibinden Kiralık”ı yöneten Biriken’in kurucuları Melis Tezkan ve Okan Urun. Oyuncular; Ozan Güçlü, Semi Sırtıkkızıl, Zeynep Su, Ertuğrul Aytaç Uşun, Meral Çetinkaya ve Yusuf Sefaoğlu.

    ·FAFA TİYATRO

    Temmuz 2019’da kurulan Fafa’nın ilk oyunu Philip Ridley’in yazdığı, H. Can Utku’nun Türkçe’ye çevirdiği, Eyüp Emre Uçaray’ın yönettiği ve Fafa’nın kurucuları Füruzan Aydın ve Aşkın Şenol’un rol aldığı “Biz İyi İnsanlarız”…

    Ve 2019-2020 tiyatro sezonu başlar…

    ·TEBDİL-İ MEKAN Prodüksiyon

    Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı, Esra Dermancıoğlu ve Halil Babür’ün oynadığı “Klan”ın yönetmen koltuğu Ayşenil Şamlıoğlu’na emanet.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow