Ünlü Türk karikatüriste Fransa'dan 'Cesaret' ödülü

Başarılı karikatürist Ramize Erer, karikatürlerindeki derin ve güçlü feminizm dolayısıyla Fransa'daki Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali'nde "2017 Yaratıcı Cesaret Ödülü"ne layık görüldü. Sevilen çizerin 10 binden fazla karikatürü ve öyküsü bulunuyor.
"Tehlikeli İlişkiler" başlıklı karikatür serisi ve "Kötü Kız", "Tüpçü" gibi karakterleri ile sevilen çizer Ramize Erer, 44 yıldır gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük çizgi organizasyonu olan Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali'nde, karikatürlerindeki derin ve güçlü feminizm dolayısıyla "2017 Yaratıcı Cesaret Ödülü"nü kazandı.
Erer, Fransa'nın en köklü mizah dergilerinden Fluide Glacial tarafından verilen ödülü alırken, "Virginia Woolf ya da Simone de Beauvoir'i bilmeden feminist olan annem için alıyorum bu ödülü. Hayat onu feminist yapmıştı. Bana verdiği sonsuz özgürlük duygusuyla çizdim bütün karikatürlerimi şimdiye kadar. Yarattığım karakterlerde kadınların arzularından ve kadın sorunlarından bahsettim" şeklinde konuştu.
Mimar Sinan Üniversitesi resim bölümü mezunu Ramize Erer, çizerliğe 1980 yılında Gırgır dergisinde başladı. Cumhuriyet gazetesinde ve sonrasında 13 yıl boyunca Radikal gazetesinde her gün, "Tehlikeli İlişkiler" başlıklı bant çizen Erer, aynı gazetede aynı zamanda "Kötü Kız" karakterini yarattı ve okurlarına sevdirdi.
Bugüne kadar 10 binden fazla karikatürü ve öyküsü yayımlanan Ramize Erer'in "Bir Bıyıksız", "Eşi Nadide", "Kötü Kız", "Tehlikeli İlişkiler", "Evlilik", "Kız Hikayeleri" albümleri bulunuyor. "Kötü Kız" albümü Almancaya, "Evlilik" albümü ise İtalyancaya çevrildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında
Osmanlı Padişahları sırası, padişahların tahtta kalma süreleri! Sırasıyla Osmanlı'da tahta çıkan padişahlar... Osmanlı'da dönemler: duraklama, gerileme dönemi