Sümeyra İsminin Anlamı Nedir? Sümeyra İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Sümeyra ismi Arapça kökenli olup kız ismi olarak tercih edilen bir kelimedir. Sümeyra ve Sümeyre aynı anlama sahiptir. Sümeyra isminin anlamı; meyve çağlası ve kıvrılmış olan yaprak olarak geçer. Bununla birlikte yaprak filizi olarak da açıklanmaktadır. Kız bebeklere Sümeyra ismi verilirken meyve çağlası anlamında kullanılır.
Sümeyra İsminin Anlamı Nedir?
Sümeyra ismi ülkemizde sıkça kullanılan isimler arasında yer almaktadır. "Sümeyra" 3 faklı anlam taşıyan bir kelimedir. Bu anlamlarının başında ise kıvrılmış yaprak manası gelmektedir. İsmin doğa ile alakalı diğer anlamı ise çağla meyvesi şeklinde geçmektedir. "Sümeyra" isminin son anlamına bakıldığında rüzgarın kaldırdığı toz olarak tanımlandığı görülmektedir. Aynı zamanda bu isim kasırga ve fırtına anlamlarına da karşılık gelmektedir.
Sümeyra İsmi Kuran'da Geçer mi?
"Sümeyra" ismi Arapça kökenli isimlerden biri olarak Türkçe diline geçmiş olmasına rağmen Kuran-ı Kerim'de yer almayan kelimeler arasındadır. Ancak güzel anlamlar taşıması nedeniyle bu ismin kız bebeklerine verilmesinde sakınca olmayan isimler arasında yer alır.
Sümeyra TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Arapça kökenli olan Sümeyra ismi bazı kaynaklarda Sümeyre olarak ta geçmektedir. Ancak bu iki isim anlamı itibariyle aynıdır. Sümeyra sözlük anlamına bakıldığında ise aşağıdaki kavramlar ortaya çıkmaktadır;
- kıvrılmış yaprak,
- meyve çağlası
- rüzgarın kaldırdığı toz olarak tanımlanmaktadır.
Sümeyra İsminin Özellikleri
Kişilere verilen isimler insanlar üzerinde bir takım etkileri ortaya çıkarmaktadır. Sümeyra ismini taşıyan kimseler ise her zaman yeni hedeflerin peşinde koştuğu görülür. Arkadaş canlısı, çekincesiz ve dışa dönük bir sosyal yaşamları vardır. Aynı zamanda özgürlüklerine düşkün olurlar ve küçük şeylerle mutlu olmayı bilirler. Sıcakkanlı olmaları ile tanınırlar. Şakacı, aktif, maceraperest, sempatik bir kişiliğe sahip olurlar. İyimser, hoş görülü, sportif ve girişimci bir yapıları vardır. Monoton bir yaşam sergilemek onlara göre değildir. Değişimi severler.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı