Sevde İsminin Anlamı Nedir? Sevde İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Sevde ismi günümüzde kız çocukları için sıkça tercih edilen Arapça kökenli bir isimdir. Sevde sözcüğü Arapça dilindeki "sevd" kökünden türemiştir. Siyah ve esmer anlamlarında kullanılır. Sevde olarak kullanımında ise "esmer, güzel" anlamına gelir. Sevde kelimesi Arapçada geçen sevda sözcüğü le yine aynı kökten türetilmiştir. Aşk anlamında da kullanılan bu sözcük kara sevda gibi kavramlara karşılık gelmektedir.
Sevde İsminin Anlamı Nedir?
Sevde ismi genellikle güzellik kavramlarıyla bütünleşen bir manada olmaktadır. Bu kelime, kusursuz bir güzelliği belirtmektedir. Esmer tenli, kara gözlü ve siyah saçlı manasını da taşımaktadır. Sevde kelimesi, edebiyat kültüründe de birçok eserde geçmektedir. Edebiyat bağlamında Sevde kelimesi insanın yüreğine düşen deri aşk ateşi olarak geçer.
Şiirlere göre ise kara sevdaya tutulan kimsenin yüreğinde oluşan kara bir kör nokta vardır. Bu kara nokta ise insanın çektiği derin aşk acısını temsil etmektedir. Sevde sözcüğü, bu aşk acısını ve yüreği dağlayan bu karalığı belirtmektedir.
Sevde İsmi Kuran'da Geçer mi?
Sevde ismi Kuran-ı Kerim üzerinde yapılan araştırmalara göre herhangi bir ayette yer almamaktadır. Çok güzel anlamlara sahip olan Sevde adı köken olarak Arapça dilinden gelmektedir. Ancak buna rağmen Kuran’da geçmemektedir.
Sevde TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Sevde ismi, TDK sözlüğünde geçen kelimelerden bir tanesidir. Bu isim TDK anlamına göre;
- siyahlık
- esmerlik
anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bu isim, "esmer güzeli" olarak da açıklamaktadır.
Sevde Kökeni Nedir?
Sevde ismi Arapça kökenli bir kelimedir. Türkiye'de ise yaklaşık olarak 9312 kişi tarafından kullanılmaktadır.
Sevde İsminin Özellikleri
Sevde ismini taşıyan kimseler ülkücü özellikleri ile bilinir. Sezgi gücü gelişmiş, keşif yeteneği fazladır. Duyarlı bir birey olarak sanatsal özellikleri ile fark edilir. Altıncı his üst seviyededir ve hayal kurmaktan vazgeçmez.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...