Revize Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Revize Etmek Ne Demek?
Revize kelime anlamı, en çok merak edilen kelimeler arasında yer alıyor. Açıklama şeklinde ya da cümle içinde sıkça kullanılır.
Revize kelimesi, çok sık kullanılan ve çok merak edilen bir kelimedir. Revize kelimesi, dilimizde uzun yıllardır kullanılıyor.
Revize Ne Demek?
Revize kelimesi, Fransızca kökenli bir kelimedir ve bu kelimenin orijinali ise, “révisé" şeklinde yazılır. Revize kelimesi, daha önce ele alınıp sunulan bir bilginin tekrar incelenmesi revize edilmek şeklinde tanımlanır. Daha önce sunulmuş ya da yayınlanmış olan bilgi revize edilerek tekrar güncellenmiş hali sunulabilir.
Revize etmek ise, verileri ve bilgileri tekrar değerlendirilerek en doğru sonuca ulaşılmasını ifade eder. Aynı zamanda bir durum ya da ilişki de revize edilerek değerlendirilebilir. Bu aşamada da bu durumun gözden geçirilme ve değerlendirme halini ifade eder.
Revize TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Revize kelimesinin TDK sözlük anlamı ise, yenilemek, düzeltmek anlamına gelen revize etmek fiilinde geçen bir kelimedir.
Revize Etmek Ne Demek?
Revize kelimesi, kelime anlamı olarak yeniden ele alma ve gözden geçirme işlemi olarak bilinir. Kelimenin anlamı, büyük ihtimalle hatalı olan bir çalışmanın gelen güncellemelere uygun olarak tekrar gözden geçirilmesi ya da düzeltilmesinin gerekliliğini açıklar. Yani bir şeyin revize edilmesi her zaman hatalı olması da gerekmez. Yeni bilgiler ışında gerçekleştirilen bir çalışmanın güncellenmesi yani yenilenmesi de bu çalışmayı revize etmek anlamına gelir.
Revize etmek, kelimesi günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız kelimeler arasında yer alır. Örneğin, deprem verilerinin incelemesinde, sonuçlar da revize edilir. Aynı zamanda çeşitli çalışma alanlarında evraklar için revize yapılması talep edilir. Teklif, sözleşme, anlaşma, sipariş gibi metinlerin sıkça revize edildiği de görülür. Revize, bir belgenin ya da yazının düzeltilmesinin talep edilmesidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı