Reel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Reel ve Real Farkları Nelerdir?
Reel kelimesi Türkçede doğrudan bu yapı üzerinden ele alınmakta ve kullanılmaktadır. Türkçede yerleşmiş olarak sıkça değerlendirilen kelimeler arasında yer alıyor. Reel ise, İngilizce kökenli bir kelime olarak bilinir.
İş dünyası ile birlikte gündelik yaşam ya da borsa dünyası içinde farklı amaçlar doğrultusunda da sıkça kullanılan bir sözcük olarak bilinir.
Reel Ne Demek?
Reel kelimesi, dilimizde sık kullanılan kelimeler arasında yer alır. Bu kelime, doğruluk, gerçeklik gibi anlamlara gelir. Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığında reel kelimesinin “Yalan olmayan, gerçeklik, doğruluk ve yapay olmayan” şeklinde karşılık tanımlanır. Reel kelimesi Türkçe sözlük anlamı ile çok sık kullanılan bir sözcüktür. Genellikle de sıfat olarak değerlendirilir. Aynı zamanda kökeni İngilizceden gelir. Pek çok değişik kelime ile birlikte tabir edilir.
Reel TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Reel kelimesinin sözlük anlamı bakımından doğruluk, başlıca ya da yapay olmayan gibi anlamlar kapsamında ele alınır. Aynı zamanda tasarımlanan, düşünülen ve imgelenen şeylere karşıt olarak bir şekilde de dahil edilebilir. Bu anlamları üzerinden Türkçede kelime hiçbir şekilde değişmeden cümle içinde kullanılabilir. Reel kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir; "yalan, gerçek, doğru yapay olmayan ve nesnel gibi çeşitli anlamlara gelir.
Sanal ve yapay olanın ise tam zıttıdır. Gerçek hayatı ise tüm yaşadığımız gerçekliği ile kapsar. Aynı zamanda bu kelime, matematikte reel sayılar terimi ile iş dünyasında ise reel faiz ve benzer ifadeler şeklinde karşımıza çıkar. Bu kelime ise, Fransızca ve İngilizce üzerinden sadece dilimize değil başka pek çok dile geçip yerleşmiştir.
Reel ve Real Farkları Nelerdir?
Reel ve real kelimeleri aynı anlama gelse de kökeni farklıdır. Fransızcada reel ve İngilizcede real, şeklinde bilinen bu kelime dilimize Fransızcadan geçmiştir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı