hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pot Kırmak Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Pot Kırmak Deyiminin Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand

    Deyimler hakkında bilgi sahibi olmak hem zengin içerikler üretmek hem de kaliteli bir konuşma yapmak için son derece önemlidir. Özelikle her alanda sık sık kullanılan deyimler hakkında bilgi sahibi olmak kişiye büyük kolaylıklar sağlayabilir. Pot kırmak deyimi hemen hemen her alanda sıkça kullanılan deyimler arasında bulunuyor. Bu deyimin gerçek anlamını bilmek kullanım alanının genişliği bakımından önemlidir. Pot kırmak deyimi genel olarak farkında olmadan karşısındaki kişiye veya aynı ortamda herhangi birine dokunacak bir söz söylemek veya davranışta bulunmak demektir. Olumsuz bir anlama sahiptir. İstenmeyen kelimelerin yersiz bir şekilde kullanılmasına da pot kırmak deniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pot Kırmak Deyiminin Anlamı Nedir?

    İstenmeyen kelimelerin yersiz olarak kullanılmasına pot kırmak deniyor. Bir kimseye karşı istemeden dokunacak bir söz söylemek de pot kırmak olarak ifade ediliyor. Pot kırmak deyiminin en belirgin anlamı, bir ortamda söylenmemesi gereken bir cümleyi farkında olmadan söyleyerek hitap edilen kişiyi zor durumda bırakmak demektir.

    Pot Kırmak Deyiminin Kısaca Açıklaması ve Cümle İçinde Kullanımı

    Pot kırmak deyimi her alanda yoğun bir şekilde kullanılan deyimler arasında yer alıyor. Bu deyimin genel manası istemeyerek karşıdaki kişiye dokunacak bir söz söylemek ya da davranışta bulunmak olarak bildiriliyor. Kısaca pot kırmak karşıdaki kişiyi kötü yönde etkileyecek olumsuz bir söz söylemek denilebilir. Gereksiz bir davranışta bulunmak da pot kırmak deyimine karşılık geliyor.

    Gideceğimiz yerde lütfen pot kırma.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow