hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özkan Uğur'ın gözyaşları: 'Ah be tontonum'

    Özkan Uğurın gözyaşları: Ah be tontonum
    expand

    Özkan Uğur’un vefatının ardından eski görüntüleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Aralarında sevenlerini en çok duygulandıran; sanatçının Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le şarkı söylediği esnada gözyaşlarına boğulduğu anlar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dördüncü kez kansere yakalanan ve tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybeden Özkan Uğur’un vefatı tüm sevenlerini yasa boğdu. MFÖ grubunun üyesi usta sanatçıdan gelen acı haberin ardından, şarkıları ve eski görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Uğur’un MFÖ ile şarkı söylerken gözyaşlarına boğulduğu anlar ise sevenlerini hüzünlendirdi.

    Özkan Uğurın gözyaşları: Ah be tontonum

    Özkan Uğur, yarın öğle vakti Taksim Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

    BİZ BU YAŞLARDA AĞLARIZ

    Görüntülerde Özkan Uğur, MFÖ’nun diğer üyeleri Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le birlikte “No Problem” şarkısını seslendirirken bir anda gözyaşlarına boğuluyor ve şarkıyı yarıda kesiyor. Uğur’un duygulandığını gören Mazhar Alanson, arkadaşına “Ah canım duygulandın. Ah be tontonum. Ee, biz bu yaşlarda ağlarız. Ağlamayan zaten... Ne yani, değil mi Fuat? Gözyaşlarımızı bitti mi sandın” diyerek destek oluyor. Başta Twitter olmak üzere tüm mecralarda paylaşılan o anlar, Özkan Uğur’un sevenlerini de gözyaşlarına boğdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZKAN UĞUR NEDEN VEFAT ETTİ?

    2013 yılında lenfomaya yakalanan Özkan Uğur, yapılan tedaviler sonucunda 3 kez kanseri yenmişti. Geçtiğimiz günlerde Özkan Uğur'un yoğun bakımda yattığı ve entübe edildiği duyurulmuştu.

    Evli ve bir çocuk babası olan Özkan Uğur 17 Ekim 1953 de doğdu, dört kardeşin en küçüğü olan Uğur’un müzikteki yeteneği daha küçük yaşlarda ortaya çıktı. 1970 yılında daha 17 yaşında Barış Manço Kurtulan Ekspres’te bas gitar çalarak profesyonel müzik yaşamına atıldı. Edip Akbayram Dostlar, Ersen Dadaşlar’la çalıştı. Aynı yılın sonlarına doğru Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in yer aldığı Kaygısızlar grubuna girdi. 1974 yılında İPUCU 5’lisi adıyla kurulan yeni grupta yer aldı.

    1979 sonunda askeri görevini tamamlayan Özkan Uğur 1980-1983 tarihleri arasında Fuat Güner’le birlikte, Ferhan Şensoy’un “Şahları da vururlar” ve “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” adlı oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı. 1984te,Ferhan Şensoydan ayrıldıktan sonra MFÖ olarak yoluna devam etti.

    1997 yılında Yavuz Turgul’un “Eşkiya” filminde ilk oyunculuk kariyeri başladı.1998-1999-2000 sezonlarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda “Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı oyunda konuk sanatçı olarak yer aldı. 1999da “Aganigi-Naganigi” fındık tanıtım filmiyle, oyuncuktaki başarısı daha da geniş kitlelere ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İkinci Bahar”, “Yeter Anne” ”Cennet Mahallesi” adlı televizyon dizilerinde oyunculuk yeteneği ile izleyicilerinin beğenisini kazanan Uğur “Ağırlığınca Altın” ve Özkan’la Kaç Para adlı yarışma programlarında oldukça başarılı bir sunuculuk örneği gösterdi. Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı “Komiser Şekspir” filmindeki rolü oyunculuktaki başarısını bir kez daha kanıtladı. Gişe hasılat rekorları kıran Gora adlı filmindeki rolü ile Uğur sinema severlerden büyük beğeni topladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow