Nazilerden kurtarılan tabloya 45 milyon dolar

Picasso'nun 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından el konulan 'Mavi Giysi İçinde Oturan Kadın' tablosu açık artırmada 45 milyon dolara satıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun en ünlü portrelerinden 'Mavi Giysi İçinde Oturan Kadın', New York'taki açık artırmada 45 milyon dolara satıldı.
Picasso bu eserinde hayatının bir dönemindeki sevgilisi Dora Maar'ı resmetmişti. 2. Dünya Savaşı sırasında tabloya Naziler el koymuş ancak Fransız Direniş Hareketi savaşçıları tabloyu Nazilerin elinden kurtarmıştı. 2015 yılında Picasso'nun 'Cezayirli Kadınlar' adlı eseri Christie's müzayedesinde 179 milyon dolarlık rekor bir rakama satılmıştı.
Altı yıl önce 26 milyon dolara satılan 'Mavi Giysi İçinde Oturan Kadın', ABD'li bir koleksiyoner tarafından satın alındı. Dora Maar ve Picasso dokuz yıl boyunca yoğun bir ilişki yaşamıştı. Picasso tabloyu 1939'da çizmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tarih, doğa ve lezzetin buluştuğu Edirne, gezginlerin uğrak noktası oluyor
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında