hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müzekart GNS nedir, nereden alınır? Müzekart GNS Galata Kulesi ve Topkapı Sarayı’nda geçiyor mu?

    Müzekart GNS nedir, nereden alınır Müzekart GNS Galata Kulesi ve Topkapı Sarayı’nda geçiyor mu
    expand

    Müzekart GNS’nin gençlere ücretsiz bir şekilde verileceğinin açıklanmasının ardından bulunduğu illerdeki müzeleri ücretsiz gezmek isteyen gençler başvurularla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Müzekart GNS nedir, nereden alınır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen proje, "Genç Ne Sever" Platformu kapsamında geçen yıl hayata geçirildi ve 1 Temmuz 2022- 1 Ekim 2022 tarihleri arasında uygulanan projeden 325 bin genç faydalandı. Proje bu yıl bir kez daha yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz “Müzekart GNS” verileceğini duyurdu.

    MÜZEKART GNS NEDİR?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde ‘’Genç Ne Sever’’ platformu kapsamında 18-25 yaş aralığındaki gençlerin 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz gezmesine olanak sağlayan dijital bir karttır.

    MÜZEKART GNS NEREDEN, NASIL ALINIR?

    Müzekart GNS için “muzekartgns.com” internet sitesi üzerinde bulunan ‘’Kayıt Formu’’ (ad-soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, telefon, e-posta adresi, şifre, fotoğraf) eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Paylaşılan bilgiler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol edilmektedir. Sisteme girilen bilgilerin kontrolü sağlandıktan sonra katılımcı sisteme girdiği e-posta adresi üzerinden bilgilendirilecektir. Kayıt formu doldurulduktan sonra katılımcının e-posta adresine bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla e-posta iletilecektir. Aynı zamanda kaydınız başarılı mesajı görüntülenecektir. Katılımcı, Müzekart GNS dijital kartın kullanımı için ”Türkiye’nin Müzeleri” mobil uygulamasını akıllı telefonuna indirmeli ve muzekartgns.com adresi üzerinden doldurduğu formda belirttiği e-posta adresi ve şifre ile mobil uygulamaya giriş yapmalıdır. Bu madde içinde belirtilen tüm aşamalar, daha önce MÜZEKART sahibi olan veya MÜZEKART sahibi olmayan herkes için geçerlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MÜZEKART GNS ÜCRETLİ Mİ?

    Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 18-25 yaş arasındaki gençlere hediyesi olup ücretsizdir.

    MÜZEKART GNS GALATA KULESİ VE TOPKAPI SARAYI’NDA GEÇERLİ Mİ?

    Muzekartgns.com adresinde yer alan bilgilere göre bu kart Galata Kulesi ve Kız Kulesi’nde geçerli ancak Topkapı Sarayı’nda geçerli değil. MÜZEKART GNS’NİN GEÇERLİ OLDUĞU YERLER İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow