hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MÜSİAD’dan Altın Çark Kısa Film Festivali

    MÜSİAD’dan Altın Çark Kısa Film Festivali
    expand

    İlk kez düzenlenecek olan Altın Çark Kısa Film Festivali (MAFF) ile sinema sektörüne adım atan MÜSİAD, kültür-sanat alanında uzun vadeli, yapısal bir katkı sunmayı hedeflediğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin dizi ve sinema endüstrisi, yalnızca kültürel bir güç değil; aynı zamanda stratejik bir ihracat kalemi haline geldiğine dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “2023 yılında dizi ihracatımız 750 milyon doları aştı. Bu sektör sadece yaratıcılığı değil, aynı zamanda teknoloji, istihdam ve hizmet ihracatını da içeriyor. MÜSİAD olarak biz bugüne kadar sanayi, ihracat, üretim gibi alanlarda nasıl taşın altına elimizi koyduysak; kültürel üretim alanında da aynı sorumlulukla hareket ediyoruz. Altın Çark Kısa Film Festivali’ni bu vizyonla hayata geçirdik. Aynı zamanda kültür ihracatının gelişmesine katkıda bulunmayı, genç yeteneklerin üretimini teşvik etmeyi ve yerli anlatının güçlenmesine omuz vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

    MAFF’ın, kültür-sanat alanında kalıcı, sürdürülebilir, fon yaratabilen ve yapım desteği verebilen bir yapıya dönüşeceğini belirten Mahmut Asmalı, “MÜSİAD olarak üretimin her alanında sorumluluk aldığımız gibi, artık kültürün üretiminde de söz sahibi olacağız. Bu festival bizim için bir başlangıç. Çünkü biz inanıyoruz ki, kültürümüzü ihraç etmek, sadece milli gururumuz değil, aynı zamanda ekonomik büyüme stratejimizdir. Biz iş dünyası olarak sinemaya, kültüre, sanata mesafeli duran değil; onu anlayan, destekleyen, geliştiren bir yapının parçası olmalıyız. Bu vizyonla yola çıktık” dedi.

    “Altın Çark Kısa Film Festivali’nin MÜSİAD’ın kültür-sanat vizyonunu hayata geçirdiği ilk büyük adım olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu ve Festival Başkanı Sadettin Budak, “Bugün Türkiye’de çok sayıda genç sinemacı, çok parlak fikirler ve güçlü projelerle yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta görünürlük, yapım desteği ve kurumsal ilgi noktasında eksiklikler var. MAFF, bu eksikliği gidermeyi amaçlıyor. Artık hedefimiz bu yapıyı büyütmek. MAFF’i bir “film fonuna” dönüştürmek, yalnızca gösterim değil, yapım desteği de sağlayan bir modele taşımak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda, uluslararası iş birlikleri, yapımcı-yönetmen eşleşmeleri, senaryo destek programları gibi adımları önümüzdeki yıllarda gündemimize alacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festivalin, iş dünyasının sinemaya ve kültürel üretime uzattığı güçlü bir el olduğunu belirten Sadettin Budak, “MÜSİAD’ın bu festivale bakış açısı çok kıymetli. Çünkü bu destek bir sponsorluk değil, bir vizyon ortaklığı. Kültürel alanda üretime katkı sunmak, ekonomik kalkınmanın önemli bir parçasıdır. Ve biz MAFF ile hem sinemaya hem de Türkiye’nin kültürel ihracat kapasitesine uzun vadeli bir katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

    Festivalin estetik çeşitliliğe açık, farklı sinema dillerine saygılı yapısı, kısa film üretiminin derinleşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacağını belirten MAFF Jüri Başkanı Cemil Yavuz, “Kısa film, düşüncenin özünü arayan, anlatının kalbini sadeleştiren bir tür. Bu yönüyle hem sanatsal hem de entelektüel olarak çok güçlü bir ifade alanı. MAFF’i değerli kılan şey de, bu alana yalnızca teknik bir destek sunmakla kalmayıp, aynı zamanda bir fikri zemin oluşturması. Genç sinemacıların kendi seslerini bulabilecekleri, sınırları zorlayabilecekleri bir platform olması MAFF’i önemli kılıyor. Biz jüri olarak sadece değerlendirme yapan değil, aynı zamanda bu sinema iklimini destekleyen bir çerçevede yaklaşmaya özen gösteriyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival 9-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek; ödül töreni ise 12 Nisan Cumartesi akşamı düzenlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow