Mumla Aramak Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Mumla Aramak deyimi çok kullanılan ifadeler arasında yer almaktadır. Mumla aramak mevcut bir durumdan daha kötü bir duruma düşüldüğü anlarda bir önceki durumu istemek anlamında kullanılmaktadır.
Mumla Aramak Deyimi Anlamı Nedir?
Mumla aramak deyimi mevcut bulunulan bir durumdan daha kötü bir duruma düşmek esnasında bir önceki duruma geri dönmek veya özlemle aramak anlamında kullanılmaktadır. Mumla aramak deyimi
daha önce varlığı mevcutken sonrasında yapılan hatalar sonucu kaybetmek sebebiyle özlemle anmak, istemek, arzu etmek olarak kullanılmaktadır.
Mumla Aramak Deyimi Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle
Mumla aramak deyimi genellikle görmüş geçirmiş kişilerin, büyüklerin bilgi ve tecrübeleri sonucunda daha toy ve hayata karşı tecrübesiz kişilere söylenen veya ifade edilen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Mumla Aramak deyimi toplum içerisinde sosyal hayatta çok kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.
Örnekle ile açıklanması gerekirse; "Annenizi çok üzüyorsunuz gün gelecek onu mumla arayacaksınız keşke üzmeseydik diyeceksiniz." Diğer örneklere bakılacak olursa
"Sen işinden maaşının az olmasından çok şikayet etme gün gelir bu kazancını mumla ararsın."
"Har vurup harman savurma gün gelir zenginliğini mumla ararsın" gibi örnekleri çoğaltmak mümkün olacaktır.
Mumla ararsın deyiminin ana fikrine bakılacak olursa bir eylem gerçekleştirirken adım atmadan önce enine boyuna düşünülmeli eksi ve artıları tartılmalı ve ona göre karar verilmeli aksi takdirde hatalı karar verme sürecinden sonra eski duruma dönüş zorlaşır ve "eski halimi mumla arıyorum" şeklinde ifade edilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...