Manidar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Manidar Bulmak Ne Demek?
Düşündürücü, imalı ve nükteli söz ya da cümleler manidar olarak ifade edilebilir. Genelde üstü kapalı ve ince bir anlamı varmış gibi dile getiren sözler olduğunu ifade etmek mümkün. Böylesi sözler manidar olarak bilinir ve karşı tarafta kafasında soru işareti bıraktırır. En günlük yaşamda kullanılır hem de pek çok farklı tartışmada ya da felsefe yönlen ele alınır.
Manidar Ne Demek?
Nükteli ve imalı, aynı zamanda düşündürücü söz ve cümleler maniler anlamı taşır. Geride merak uyandıran bir durum bırakır ve kişiyi düşünmeye biter. Aynı zamanda dile getirilen sözler bir belirsizlik yaratır. Bu belirsizlik ile beraber durumun nereye doğru sonuçlanacağına dair kesin bir bilgi elde edilmez. Manidar sözler ya da manidar cümleler gibi yapılar altında ele alınabilir.
Manidar TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Türk Dil Kurumu kapsamında manidar kelimesi farklı sözcükler üzerinden ifade edilir ve ayrıca eş anlamlıdır.
- Düşündürücü
- İmalı
- Nükteli
- Üstü kapalı ve ince bir anımı varmış gibi olan sözler
Bu şekilde yukarıdaki anlamları ile birlikte manidar kelimesi yaygın kullanılan bir sözcüktür. Belirsizlik ve bilinmezlik içerisinde, karşı tarafta düşündürücü bir etki yaratan durumlar manidar anlamını taşır.
Manidar Bulmak Ne Demek?
Herhangi bir durumu ya da olayı düşündürücü bulmak manidar bulmak anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bir duruma anlamlı, belirsizlik içerisinde bulmak şeklinde de kullanıldığını ifade etmek gerekir. Günlük yaşamda hem manidar hem de manidar bulmak kelime ve kelime grupları çok fazla değerlendirilir. Özellikle imalı dile getirilen sözler ya da hareketler ortak biçimde manidar bulmak sözcük grubu üzerinden ifade edilir.
‘’Onun sana karşı davranışlarını Çok manidar buldum. Galiba senden hoşlanmıyor.’’
Bu gibi örneklemede olduğu şekilde anlama üzerinden farklı yerlerde kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...