Kulüp Nasıl Yazılır? Kulüp Tdk Doğru Yazılışı... Klüp Mü Kulüp Mü?
Türkçede yer alan bazı kelimelerdeki iki sessiz harfin arasına sesli harf girmez. Tabii genelde ise sessiz harflerin arasında sesli harf yer almaktadır. Ancak bazı kelimeler yabancı kökenli olduğu için yanlış yazımı ele alınmakta ve yazım hatası yapılmaktadır. Bu kelimelerin içerisinde kulüp sözcüğünü ön plana çıkıyor. Türk Dil Kurumu üzerinden bu kelimenin doğru yazılışı ele alınarak kullanılabilir.
Kulüp Nasıl Yazılır?
İnternetten çok sık araştırılan ve yazım hatasından kurtulmak için merak edilen kelimelerden biri kulüp sözcüğüdür. Özellikle bu kelime için yapılacak olan en büyük hatalardan biri, ‘Klüp’ şeklinde ele alınmasıdır. Fakat iki sessiz harfler arasında mutlaka, ‘u’ harfi girmelidir. Bu harf doğrultusunda yanlıştan kurtulmak suretiyle, ‘Kulüp’ şeklinde ele alınabilir ve değerlendirilebilir.
Kulüp TDK Doğru Yazılışı
Türkçedeki kelimelerin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu üzerinden ele alınır ve sunulur. Kurum kapsamında bu Kelimenin doğru yazılışı ve yanlış yazım biçimi ise şu şekilde ele alınır;
Kulüp (Doğru)
Klüp (Yanlış)
Özellikle en büyük yanlışlardan biri olarak ve çok sık yapılan hatalardan biri budur. Bu hatanın hem okunuşu hem de yazılış üzerinden yaşanmaması için, ilk kelimede verildiği şekilde kullanılması gerekir.
Klüp mü, Kulüp mü?
Türkçede bazı kelimeler iki sessiz harf yan yana gelmesi ile değerlendirilir. Örneğin Bunlardan biri olarak ‘tren’ sözcüğü öne çıkar. Tren kelimesi bu şekilde doğru yazılmıştır ancak söz konusu kulüp olduğunda, sessiz harflerin arasında sesli harf girmesi gerekir. Okumak, söyleşmek ya da spor yapmak amaçlı kurulmuş olan ve yalnızca üyelerin girdiği yerlere kulüp denir.
‘’Türkiye'nin en büyük takımı Beşiktaş spor kulübüdür.’’
‘’Okul kulübümüzü bugün açıyoruz.’’
Bu şekilde verilen anlamıyla beraber hem cümle içerisinde hem de tek başına, TDK üzerinden doğru yazımı ile Kulüp kelimesi kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı