Kulak Vermek Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Miras, sadece maddi değildir. Manevi miraslara en iyi örnek ise atasözleri ve deyimlerdir. Çünkü her biri öğüt niteliğinde olup ders çıkarılması gereken sözlerdir. Bu deyimlerden bir tanesi de kulak vermektir. Kulak vermek deyimi günlük konuşma içerisinde sıklıkla kullanılabilen ve herkes tarafından bilinen bir deyimdir.
Kulak Vermek Deyiminin Anlamı Nedir?
Kulak vermek, dilimizde herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir deyimdir. Bu yüzden anlamı herkes tarafından bilinmeli ve doğru kullanılmalıdır. Kulak vermek deyimi, dikkatli bir şekilde dinlemek, değer vermek ve önem vererek dinlemek anlamına gelmektedir.
Kulak vermek deyimi, bir kişi herhangi bir olay ya da kişiyi anlatırken karşı tarafın önemle, dikkatle dinlemesi durumunda ve bu şekilde dinlemesini istemek için kullanılır. Yine bu deyim bir konu hakkında merak duyarak o konuyu daha dikkatli dinlemeye çalışmak için de kullanılır.
Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle
Kulak vermek deyimini en kısa merak duyarak dinlemek şeklinde açıklayabiliriz. Ayrıca değer vermek, önem vermek gibi anlamları da vardır. Bir konuyu dikkatle dinlemek de yine kulak vermek deyiminin kısaca açıklamalarındandır. Kulak vermek deyimini farklı cümle çeşitleri içinde görebiliriz. Sizler için kulak vermek deyimini farklı cümleler içinde kullandık;
Sana bir şeyler anlatıyorum, bana biraz kulak ver.
Sevgili öğrencilerim şimdi anlatacağım konuyu kulak vererek dinleyin.
Annemin söylediklerini her zaman kulak vererek dinlerim.
Matematiği daha iyi anlamak için kulak vererek dinlemek gerekir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'KİM MİLYONER OLMAK İSTER?' SORUSU: Geçmişi 16. yüzyıla dek uzanan, Osmanlı mutfağında hangi adla da bilinen bir helva çeşidi vardır?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! Sputnik 1 uydusunu 1957'de Dünya yörüngesine göndererek 'Uzay Yarışı'nda öne geçen hangisi olmuştur?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! 2023'te Brezilya'daki hapishanede bekçi olarak kullanılan hayvan hangisidir?
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandı