Kravat Nasıl Yazılır? Kravat Tdk Doğru Yazılışı... Kıravat Mı Kravat Mı?
Yanlış bilinen ve yanlış yazılan kelimelerden beri kravat sözcüğüdür. Özellikle günlük yaşamda telaffuz edilirken araya karışan sesli harf nedeniyle, yanlış yazım şeklinde ele alınır. Bu sebepten dolayı hem yazma hem de okunuşu üzerinden hata yapılan kelimeler den biri olarak öne çıkar. Üstelik günlük hayatta yaygın şekilde kullanılan bir kelime olması nedeniyle mutlaka doğru şekilde yazım üzerinden ele alınmalıdır.
Kravat Nasıl Yazılır?
Kravat Türkçede en karıştırılan ve yanlış yazılan kelimelerden biridir. Bu bağlamda kelimenin doğru yazılışı, ‘Kravat’ şeklinde öne çıkar. Yani iki sessiz harf arasında sesli harf olmadan bu şekilde ele alınmaktadır.
Kravat TDK Doğru Yazılışı
Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bu kelimenin doğru yazılışı, ‘Kravat’ şeklindedir. Özellikle yapılan en büyük hatalar içerisinde, ‘k’ ile ‘r’ harfinin arasına, ‘ı’ sesli harfini yerleştirilmesidir. Özellikle bu yanlışın çok sık yaşandığını dile getirmek mümkün. Böyle bir yazım hatasını meydana gelmemesi için, yukarıda verildiği gibi doğru şekilde yazılmasının önemi oldukça büyüktür.
Kıravat mı Kravat mı?
Türkçede yer alan kelimeler genel olarak sessiz harflerin arasında sesli harflerin girmesi ile yazılır. Ancak bazı kelimeler iki sesli harfin bir araya gelmesi üzerinden ele alınmaktadır. Bu sebepten dolayı kelimenin doğru yazılışını şu şekilde olduğunu söylemek mümkün;
Kravat (Doğru)
Kıravat (Yanlış)
Aynı zamanda bu kelime üzerinden birçok farklı örnek cümle yazmak mümkün.
‘’Bugün işe giderken kravat takmayı unutma.’’
‘’Evimde birçok desen ve renkte kravat vardır.’’
Resmiyet kazandırmak için özel olarak hazırlanmış ve eski çağlardan günümüze ulaşmış olan kravat, iş ya da okul ile beraber birçok farklı organizasyonda kullanılan bir aksesuar çeşididir. Bu doğrultuda yukarıda belirtildiği gibi doğru şekilde ele almak suretiyle yazmak mümkün.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...