Kendi yollarını "kız başına" çizenlerin hikayeleri: Bu Kızın Öyküsü
Bu Kızın Öyküsü belgesel serisi, kendi yolundan giden kadınları ve onların ilham verici kadın hikayelerini bir araya getiriyor. Hem engelleri hem de ön yargıları yıkarak kendi hikayelerini gerçekleştirmeyi başaran 9 kahraman kadının 9 başarı hikayesi çok yakında BluTV'de yayınlanmaya başlayacak.
Elidor'un desteğiyle hayata geçirilen "Bu Kızın Öyküsü" belgesel serisi kapsamında, BluTV'de, her hafta bir kadının başarı hikayesi izleyicilerle buluşacak. Belgeseller kendi hikayesini gerçekleştirmiş, kendi yolunu çizmiş her bir genç kadının yaşadığı serüveni konu alıyor.
Belgesel projesinin temel amaçlarından biri kendi seçtikleri yolda eleştirilerle karşılaşmalarına rağmen, hayallerini gerçekleştirmek için engebeli ve zorlu yollardan geçen, yine de pes etmeyen, insanlara ilham verecek 9 kadının 9 başarı hikayesinin milyonlarca insana ilham vermesi olarak ön plana çıkıyor.
Sezen Aksu'nun çokça bilinen 10 şarkısının cover'larının da yer aldığı belgeselde yer alan kadınlar ve hikayeleri şöyle:
Emel Ernalbant Bulgu: 2014 yılında, hızla yükselen fotoğrafçılık kariyerini ve İstanbul’u terk ederek daha sade, daha yavaş ve daha zengin bir yaşam için Mardin’e taşındı. Şimdi Mardin’ini İstasyon Mahallesi’nde kurduğu karanlık odada savaş yüzünden bu topraklara göçmüş çocuklara fotoğraf dersleri veriyor.
Mizgin Ay: Beypazarı’ndan doğan bir başarı hikayesi. Dünyanın kendi yaş kategorisinde en hızlı koşan kızı şimdi de gözünü olimpiyatlara dikti.
Begüm Cana Öztürk: Anadolu’da dokuma geleneğinin ölmek üzere olduğu köylere gidip, evlere giriyor, dokumacılara sipariş veriyor; dokumacı kadınlardan oluşan bir ağ kuruyor. Sipariş götürdüğü köylerde, kadınlara hem ekonomik hem de manevi bir güç veriyor. Yarattığı istihdam ağı sayesinde önce kadınlar kalkınıyor; ardından evler köyler değişime uğruyor.
Karsu Dönmez: Hatay’dan Hollanda’ya göç etmiş bir ailenin kızı olan Karsu, 16 yaşında babasının Amsterdam’daki restoranında garsonluk yaparken piyano çalmaya başlıyor. Karsu, aktif bir toplum gönüllüsü: Amsterdam’da merkez tren istasyonunda Ortadoğu ve Afrika’dan gelen mültecilere yardım ediyor; Atina’da, mültecilerle çalışan Happy Caravan adlı örgütün de elçisi. Hollanda'daki Türklerin entegrasyonunda semboller arasında gösterilen bu genç kadın, azmin, tutkunun ve başarının ta kendisi.
Öykü Baştaş: Kendi ülkesine döndüğünde sosyal medya üzerinden eleştiriye, hatta hakarete uğradı. Paris, Londra ve Milano moda haftalarında dünyanın en büyük modaevlerinin defileleri için podyuma çıktı ve modellikte gelinebilecek en yüksek noktaya geldi. “Güzellik herkese göre değişir, önemli olan eşitlik nezaket ve insanlık” diyerek çizgiyi çekmesi tüm genç kadınlara ilham oluyor.
Sürayya Karagöz: Küçüklüğünden beri kuşlar gibi özgür olmak ve uçmak isteyen Süreyya, hayallerini gerçekleştirmiş. O bugün Kapadokya’nın en çok sevilen balon pilotlarından biri. Çevresindeki erkeklerin, özellikle meslektaşlarının eleştirilerine rağmen, çok da başarılı bir pilot!
Gözde Mimiko Türkkan: Kick Boks ve Muay Thai antrenörü Gözde, kendi dönüşümünü tamamladıktan sonra, çevresini dönüştürmeye başlayanlardan. BoMoVu çatısı altında farklı bedensel ihtiyaçları olan gruplara yönelik projeler geliştiriyor; kadınlara kendilerini daha rahat hissettikleri bir ortam yaratıp, kendilerini ifade etmelerini, içlerindeki gücü keşfetmelerini sağlıyor.
Tuğçe Akgün: 2011 senesinde İzmir’de geçirdiği trafik kazası sonucunda omurilik felci geçirdi. Ancak o, başına çaresi olmayan bir şey gelmesine rağmen, hayata sıkı sıkıya tutunmayı seçenlerden. Hayatına tekerlekli sandalye girdikten sonra, kendine “Ben kazadan önce neyi yapamadım, neyi başaramadım?” diye soruyor ve kendini spora veriyor. 27 yaşındaki paralimpik atlet, geçtiğimiz sene milli oluyor ve Londra Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ediyor.
Hülya Doğan: İzmir İtfaiyesi’nde itfaiye erliği yapan Hülya Doğan, kadınların duygusal olmaları yüzünden bazı mesleklere uygun olmadıkları tezini ters köşeye yatırıyor: “Yanan bir eve girip, birini kurtarmak bilek gücünden ziyade yürek istiyor” diyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı