İletişim festivali “Project 03” başladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iletişim festivali “PROJECT’03” Santralistanbul’da kapılarını açtı. Öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri, ödüllü reklamlardan gönüllü kampanyalara kadar tüm yaratıcı projeler, 2 Haziran’a kadar izleyiciyle buluşacak.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin katkısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iletişim festivali “Project 03” santralistanbul Kampüsü’nde ziyarete açıldı. Deneyimleyerek öğrenme anlayışı doğrultusunda öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri yaratıcı projelerin sergilendiği “Project 03”ün açılışında, Bilgi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler ve sanatseverler bir araya geldi.
"Project 03" yaparak öğrenmenin güzel bir örneği
Santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen açılışta konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, “Project 03, Enerji Müzesi’nin her katmanına yayılmış bir sergi. Keşfetmesi çok zevkli ve bir labirent formunda. Keşfettiğiniz zaman yeniden görmeyi isteyeceğiniz işleri burada bulabileceksiniz” dedi.
Konuşmasında, Project 03’ün hayata geçirilmesinde katkısı olan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür eden Nalçaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm eğitim süreçlerimizde her zaman yaparak öğrenmeyi öne çıkartıyoruz. Alan derslerimizin hepsinde öğrencilerimiz projelerini hayata geçiriyor, üretim yapıyor. Biz de Project 03 gibi festivallerimizle bu üretimleri herkes görebilsin istiyoruz.”
Açılış etkinliği müzik grupları Skata ve Geeva Flava’ın coşkulu konserlerine sahne olurken, Gastronomi Kulübü’nün hazırladığı özel menü de etkinliğe lezzet kattı.
Bu yıl “İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır” temasıyla kurgulanan Project 03, iletişimin birçok alanını kapsayan zengin bir programı ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. Festival, 2 Haziran 2017 tarihine kadar takip edilebilecek.
Gücünü yaratıcılıktan alan projeler
Project 03’ün ana sergisinde katılımcılar; ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar, video işleri ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyecek.
Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin projeleri sergi alanında ziyaretçilerle buluşacak. Avrupa Reklam Eğitimcileri Derneği (EdCom) kapsamında profesyonel hayata yeni başlayacak gençleri cesaretlendirmek için yapılan “Boş Bir CV” kampanyasından Genç Kırmızı kapsamında Kadın Bilinçlendirme Platformu için medyanın dayattığı güzellik kalıplarını kırma amacıyla tasarlanan ilanlara, “Dinle Anla Paylaş” platformu için yüz yüze iletişimin önemini vurgulayan kampanyadan Çocuk ve Gençlik Bienali’nin tanıtımında kullanılan reklam kampanyasına kadar başarılı birçok proje ana sergi alanında yer alacak. Reklam verenlerle başarılı projelere imza atan Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin ayrıca Pegasus için tasarladıkları proje bu alanda sergilenecek.
Project 03’ün ana sergisinde ziyaretçiler Halka İlişkiler Bölümü’nün koruyucu ailelik temasını vurgulandığı “Tut Elimden Çocuk olalım” kısa film çalışması ve fotoğraf sergisini de ziyaret edebilecek. Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün canlı yayın kanalı RGB’nin ekranı da sergi süresince canlı yayın yapacak. Öğrencilerin yıl boyunca başarılı yayınlar yaptığı Sound Picnic, Şehirde Sanat ise ziyaretçileri ilgi çekici bölümleriyle karşılayacak.
Aynı zamanda Küratör Derya Yücel’in koordinatörlüğü kapsamında, bu sene “Kısa Devre” başlığı altında düzenlenen ve Arthere, Robotik Hayaller ve Taşeron sanat inisiyatiflerini bir araya getiren bir sergi de Project 03 kapsamında izleyicilerle buluşacak.
Alanında uzman isimler iletişimi tartışacak
Project 03’ün bu yılki dikkat çekici etkinliklerinden biri de ‘İletişim Üzerine Konuşmalar’ başlıklı konuşma serisi olacak. Açılış seremonisi öncesinde 12 Mayıs’ta ilk etabı gerçekleştirilen ve 26 Mayıs tarihinde de ikinci oturumu düzenlenecek olan etkinliklere, kendi alanlarında önemli çalışmalara imza atmış isimler katılacak. Etkinliklerde; Bige Örer, Nevzat Sayın, Bülent Somay, Celil Oker, Can Faga, Şirin Payzın, Aslı Tunç, Erkan Saka, Yalçın Kılıç, Bager Akbay, Işıl Eğrikavuk, Çelenk Bafra, Ayşegül Bahçıvanoğlu ve Simge Burhanoğlu bireysel yaklaşımlarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.
Festival programı farklı disiplinlerle zenginleşecek
Festivalde, Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyununu yeniden yorumlayacak. Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde 29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde Santralistanbul Green Studio izleyiciyle buluşturulacak oyunun kostümleri, Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyacak.
Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin çağdaş sanat üzerine çalışma fırsatı buldukları Işıl Eğrikavuk ile ortaya koydukları işler, sergide “Temas” başlığı altında sergilenecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı