Haftasonu TDK yazılışı… Hafta sonu nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı?
TDK hafta sonu yazılışı ile ilgili bilgileri diğer kelimelerde olduğu gibi aktarmıştı. “Haftasonu” TDK yazımı örneklerle aktarılmış ve kelimenin anlamı açıklanmıştı. Yazılışı oldukça karıştırılan kelimeler arasında bulunan “haftasonu” birleşik olarak ya da “hafta sonu” şeklinde ayrı olarak kullanılıyor. Peki, doğrusu ne, hafta sonu nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu resmi internet adresi üzerinden kelimelerin anlamlarını açıklarken aynı zamanda doğru yazılışları ile ilgili de bilgiler vermiş oluyor.
TDK’da yer alan bilgilere göre hafta sonu kelimesi haftanın son günlerini yani cumartesi ve pazar günlerini ifade ediyor.
“HAFTASONU” TDK YAZILIŞI NASIL, HAFTA SONU BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR?
Hafta sonu kelimesi ayrı şekilde yazılan kelimeler arasında bulunuyor. Yani bu kelimenin “haftasonu” şeklinde birleşik olarak kullanımı yanlış kullanım oluyor. Türk Dil Kurumu’nun bu kelimenin cümle içerisindeki kullanımı ile ilgili verdiği örnek şöyle:
“Hafta sonları çıktığı annesinin evinde hep kıyılara çekinik dururdu.”
Örnekle cümlelere yer verilecek olursa:
“Hafta sonu çok önemli bir maç var, kazanmamız gerekiyor” DOĞRU KULLANIM
“Haftasonu çok önemli bir maç var, kazanmamız gerekiyor” YANLIŞ KULLANIM
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?