Fobi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Fobi Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Fobi, terimsel olarak belirli objeler ya da durumlardan kaynaklanan semptomlar anlamına gelir. Örümcek korkusu, karanlık korkusu ya da ölüm korkusu gibi çeşitli fobiler, kişinin yaşam alanını önemli ölçüde kısıtlayabilir.
Fobi Ne Demek?
Fobi, cümle içinde ve dilimizde pek çok kişi tarafından sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alır. Çok sık kullanılsa bile fobinin ne anlama geldiğini merak kişiler TDK sözlüğünden araştırma yapıyor. Fobi kelimesi, patolojik olarak korku kelimesinden türemiş olan Fransızca bir kelime olarak bilinir. Bu nedenle de dilimize Fransızcadan geçmiştir. Fobi kelimesi korkutmak ve korkmak anlamlarına gelir.
Fobi TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Fobi kelimesinin TDK sözlük anlamı, pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde pek çok kelimenin anlamını kolaylıkla öğrenmek mümkündür. Fobi kelimesinin de Türk Dil Kurumu sözlüklerinde bir anlamı bulunur. Kelimenin sözlük anlamı ise şu şekildedir; Belirli nesneler ya da durumlar karşısında duyulan bir olağan dışı güçlü korku anlamına gelir.
Fobi Çeşitleri ve Örnekleri Nelerdir?
Fransızcadan türemiş olan fobi kelimesi, günlük hayatımızda dilimizde sıkça kullanılan bir kelime olarak bilinir. Bu kelimenin anlamı ise sözlüklerde geçer. Fobi kelimesi, aslında tek bir anlama gelir. Kişilerin bir durum ya da olay karşısında veya belli bir nesneye karşı duydukları olağan dışı çok güçlü ve çok büyük korku anlamını barındırır. Çoğu kişilerin de fobileri vardır.
Anatidaefobi: Bu fobiye sahip olan kişi, bir ördek tarafından izlendiğini düşünerek ciddi bir korku yaşayabilir. Bu fobi genellikle çocukluk döneminde bir ördeğin saldırısına uğrayan ya da bir ördek tarafından kovalanan kişilerde bulunur.
Geletofobi: Kişinin kendisi ile dalga geçilmesinden gülünmesinden ya da dalga geçilmesinden korkması durumuna denir. Bu fobiye sahip olan kişiler ise, genellikle kendisinin bulunduğu ortamda atılan her kahkahanın kendileri ile ilgili olduğunu düşünür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı