Filozof Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Filozof Kime Denir?
Filozof kelimesi Fransızca kökenli olmasına rağmen dilimizde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Filozof kelimesinin ne anlama geldiği birçok sözlükte ve TDK sözlüğünde açıklanmaktadır. Yabancı kökenli bir kelime olan filozof, felsefe alanında çok fazla kullanılmaktadır. Felsefe yapan kişilere filozof denilmektedir. Herkesçe bilinen anlamı felsefe yapan kişi olmaktadır.
Filozof Ne Demek?
Felsefe yapmaya meraklı olan kimselere filozof denilmektedir. Fila ve sofos kelimelerinin türemesi sonucu meydana gelen filozof kelimesi, hikmeti seven ve bilgelik anlamları taşımaktadır.
Filozof TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Filozof kelimesinden türemiş olan filozofik, filozoflaşma ve filozofluk kelimelerinin anlamı TDK sözlüklerinde yer almaktadır. Sakin, kendi halinde yaşayan kimselere de filozof denilmektedir. TDK sözlüğünde filozof kelimesinin diğer anlamı felsefe ile uğraşan kimse olmaktadır.
Filozof Kime Denir?
İlk kez eski Yunanlar tarafından kullanılan filozof kelimesi, felsefe yapan kişileri tanımlamaktadır. Osmanlı Türkçesi'ne feylesof olarak geçen bu kelime, daha sonra Fransızca'dan filozof olarak türetilmiştir. Filozof kelimesi, felsefe terimi ile iç içe bağlantılı olmaktadır.
Geçmişten Günümüze Ünlü Filozoflar Kimlerdir?
Günümüzde ünlü filozoflar bilinmemekle birlikte gizli kalmayı tercih etmektedir. Filozofların kendi halinde bir yaşama sahip olması, filozofların neden gizli kalmayı tercih ettiklerini açıklamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılması ile birlikte filozofluğun eskide bırakıldığı düşünülmektedir. Lakin günümüzde birçok kendi halinde yaşayan ve sadece felsefe ile ilgilenen birçok filozof bulunmaktadır.
İlk Filozof Kimdir?
Miletli Thales, ilk filozof olarak bilinmektedir. MÖ 624/623 – MÖ 548/545 dönemleri arasında yaşamış olan Thales, felsefe biliminin öncüsü olarak kabul edilmektedir. Thales'in elimize ulaşmış herhangi bir metni bulunmamakla birlikte ticaretle uğraştığı ve Mısır'da bulunduğu ön görülmektedir. Yaşadığı döneme ait kaynaklar incelendiğinde herhangi bir bilgiye rastlanamasa da Heredot ve Aristoteles gibi antik yazarlardan bilgi edinilmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...