"Fenerbahçesi Sakızları" İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde

Baskıresim sanatçısı Demir Kardaş’ın “Fenerbahçesi Sakızları” sergisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde sanatseverleri ağırlayacak. Özgün baskıresim sergisi, Kardaş’ın gözüyle, Fenerbahçe Parkı’nda yok olmaya yüz tutmuş anıtsal sakız ağaçlarına tanıklık etmeye davet ediyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, 23 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında, baskıresim sanatçısı Demir Kardaş’ın, linol baskı tekniği ile hayat verdiği ‘Fenerbahçesi Sakızları’ sergisini sanatseverlerle buluşturacak.
BiLGi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ev sahipliğinde, Santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanatlar Müzesi (ÇSM) Ana Galeri’de açılacak sergide, Demir Kardaş, kentsel dönüşüm adı altında doğaya yapılanları ve yok olmaya yüz tutmuş sakız ağaçlarını sergileyecek. Tarihi sakız ağaçlarını ölümsüzleştiren serginin kapıları, 4 Aralık akşamına kadar açık olacak.
Başlangıcı Bizans dönemine uzanan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın fermanıyla, 1562 yılında içine Fener Kulesi yapılmasıyla adı artık bu fenerle anılan Fenerbahçe Parkı’nın dokusunu, asırlık sakız ağaç̧ları oluşturuyor. Zamanla yaşlanan ve günden güne eksilen bu ağaçları tema alan Fenerbahçesi Sakızları Sergisi ise, yok olan bu anıt ağaçlara dikkat çekmek amacıyla Demir Kardaş’ın, linol şablonlardan modüler kalıplar hazırlayıp, çok sayıda farklı kompozisyonlar elde ettiği çalışmalarıyla, sanatseverleri tarihi bir tanıklığına davet ediyor.
Demir Kardaş kimdir?
1950 İstanbul doğumlu Demir Kardaş, lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde, yüksek lisansını ise Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Sanat Kuramı ve Eleştiri” bölümünde tamamladı. Kardaş’ın, 2012 yılında, 71. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda, Özgün baskı dalında “Başarı Ödülü” de bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında
Osmanlı Padişahları sırası, padişahların tahtta kalma süreleri! Sırasıyla Osmanlı'da tahta çıkan padişahlar... Osmanlı'da dönemler: duraklama, gerileme dönemi