Erkek Hemşireye Ne Denir? Erkek Hemşire Hemşir Denir Mi?
Meslek alanlarından biri olan hemşirelik hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir. Erkek hemşirelere ise ne denileceği, nasıl hitap edilmesi gerektiği merak konusudur. Hemşir kelimesi erkek hemşireler için kullanılan sözcüklerden biridir.
Farsça kökene sahip olan bu kelime hekim kelimesinden türemiştir. 2007 yılında ise erkek hemşirelere "hemşir" denilmesi kararı alınmıştır. Bu karar ile beraber erkek hemşirelere "hemşir" şeklinde hitap edilmektedir.
Erkek Hemşireye Ne Denir?
Hemşire tabiri kadın ve erkeklere de kullanımı uygun olan sözcüklerden biridir. Arapça ve Farsça dilinde yer alan bu unvan unisex isimlerden biri olarak da geçmektedir. Hakim ve hakime sözcüklerinden türeyen hemşire kelimesi geçmişten günümüze kadın ve erkekler için de kullanılan isimlerden biridir. TDK olarak da erkeklere hemşir kullanımı uygun görülmektedir.
Erkek Hemşire Hemşir Denir mi?
Erkek hemşirelere "hemşir" ifadesi kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu tarafından edinilen bilgiye göre erkek hemşire meslek grubunda olan kişiler için "hemşir" unvanı kullanılmaktadır. Hemşir ifadesi Farsça kökenli olup erkek sağlık çalışanlarından bir gruba söylenmektedir.
Hemşir Ne Anlama Gelir?
Hemşir ifadesi bir çeşit unvan olarak kullanılmaktadır. Sağlık çalışanlarının erkek olanlarına verilen isimlerden biridir. Günümüzde erkek hemşire olarak da geçen bu tabir hemşir şeklinde de kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu içerisinde de erkek olan hemşirelere hemşir denilmesi uygun görülmüştür. Fakat hemşire ifadesi hem kadın hem de erkekler için kullanılan sözcüklerden biridir. Bu nedenle hemşir sonradan türemiş olan kelimeler arasına girmektedir.
Erkeklere Hemşir Denilmesi Kararı Nasıl Alındı?
Erkeklere hemşir denilmesi 2007 yılında alınan karar ile yürürlüğe girmiştir. Bu ifade yapılan kanun değişikliği ile kesinleşmiştir. Geçmişten günümüze kadar erkek hemşire olarak yapılan bu meslek 2007 yılında kadınlara hemşire erkeklere hemşir olarak düzenlenmiştir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı