Drama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Drama Özellikleri Nelerdir?
Drama, bir olay, düşünce ya da amaca yönelik olarak tiyatro tekniğiyle sahnelenmesidir. Sahneye taşınarak canlandırılan drama, doğaçlama olarak oynanmaktadır. Yaratıcı drama tekniği, grup çalışması olarak sahnelenmektedir. Ders niteliğinde sürdürülen drama çalışmaları, bir fikir, olay ya da yaşantıyı konu alarak canlandırmaktadır.
Drama nedir?
Drama, her hangi bir şekilde toplumsal ya da kişisel alanda söyleyecek söz, davranış ya da olayları, doğaçlama canlandırma tekniğidir. Drama, olabildiğince gözlem, canlandırma yeteneği, yaratıcı hayal gücü ve teknik bilgi gerektirmektedir. Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan drama sözcüğü, acı- elem- hüzün taşıyan olay ya da düşünceyi sahnede canlandırma tekniğidir. Tiyatro dalları arasında en geniş yere sahip olan drama, yerine göre komediye de konu olmaktadır. Hatta komedi olarak yansıtılan dramatik olayların izleyici üzerinde etkisinin daha yüksek olduğu görülmektedir.
TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Drama, sözcüğü tiyatro sanatı eğitim öğretim kurumları, sahne sanatları ve günlük yaşamda çok bilinmektedir. TDK sözlük anlamı; Sahnede oynanabilmesi için yazılmış oyun şeklinde görülmektedir. Drama, olayları, hüzünlü, acıklı bazen de komedi yönleriyle sahnelemektedir. Ayrıca Drama bir tiyatro edebiyatı türüdür. Sahne oyunu olabileceği gibi, sinema filmi, televizyon filmi- dizisi ve edebiyat konusu olabilmektedir. Sözcük anlamı, sahnede oynanmak için yazılmış oyun olan drama, sanatın bütün dallarında yer alabilmektedir.
Dram, acıklı oyun demektir. Cümle içinde kullanımı; Zor koşullarda yaşayanların en büyük dramı nedir? Bilen var mıdır?
Drama Özellikleri Nelerdir?
Drama genel olarak doğaçlama bir tiyatro tekniğidir. Fakat sanat ve edebiyatın pek çok alanında kullanılmaktadır. Drama konusu, düşündüren, eleştiren ya da vurgulaya yönelik olabilmektedir. Ayrıca komedi türü de etkisi yüksek bir sahne sanatıdır. Drama özellikleri;
Drama, gerçekle oyunun iç içe geçtiği bir sanat dalıdır.
Eğitim ve öğrenim sürecinin en etkin oluşum- gelişim yollarından biridir.
Ezberden uzak, etkin öğrenme yöntemidir.
Drama, bireyler arasında doğrudan ve güçlü bir iletişim yoludur.
Bir olayı, oyunu ve yaşama dair hüzün- güldürü ve düşünceyi tiyatro tekniğiyle anlatma biçimidir.
Drama temel kavramları arasında en önemli etkenler;
Dramatizasyon yeteneği,
Yaratıcılık,
Yaratıcı (Drama) düşünme, sergileme ve üretme kabiliyeti,
Doğaçlama rol yeteneği,
İletişim ve etkileşim etkileridir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!