Detone olmak ne demek TDK? Detone olmak anlamı!
"Detone olmak" ifadesi, günlük yaşamda ve sosyal medyada oldukça sık kullanılır ve farklı bağlamlarda karşımıza çıkabilir. Detone kelimesi "détonné" olarak kullanımı olan Fransızcadan Türkçeye geçmiştir. Müzik dilinde detone bir sıfat olarak kullanılmaktadır. Peki, detone olmak ne demek TDK? İşte detone olmak anlamı...
Günlük hayatta karşılaştığınız ya da daha önce hiç duymadığınız kelimelerin anlamlarını öğrenmek, dil bilginizi zenginleştirebilir ve merakınızı giderebilir. "Detone" kelimesi de, kullanım alanı ve kökeni bakımından dikkate değer bir terimdir. Peki, "detone" kelimesi ne anlama gelir? İşte kelimeyle ilgili bilgiler.
"Detone olmak" terimi, genellikle bir şeyin işlevini yitirmiş veya bozulmuş olduğunu ifade etmek için kullanılır. Genellikle teknolojik cihazlar, makinalar veya yapılar için kullanılsa da, insanlar için de metaforik bir şekilde kullanılabilir.
DETONE OLMAK NEDİR?
"Detone", genellikle bir sesin ya da tonun bozulmuş olmasını ifade eder. Şarkı, türkü söyleyen kişilerin yanlışlıkla ortaya çıkan ses bozuklukları detoneye örnektir. Yani ses ile söylenen müziklerde ezgiyi söyleyen kişinin kusurlu bir biçimde ortaya melodi çıkarması da detone olmak anlamında kullanılmaktadır.
TDK DETONE OLMAK ANLAMI
Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan "detone olmak" ifadesi, genellikle bir sesin bozulmuş olması durumunu ifade etmek için kullanılır. Müzik veya ses sistemleri bağlamında bir sesin ya da bir müzik notanın detone olması, temiz ve net çıkmaması anlamına gelir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'KİM MİLYONER OLMAK İSTER?' SORUSU: Geçmişi 16. yüzyıla dek uzanan, Osmanlı mutfağında hangi adla da bilinen bir helva çeşidi vardır?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! Sputnik 1 uydusunu 1957'de Dünya yörüngesine göndererek 'Uzay Yarışı'nda öne geçen hangisi olmuştur?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! 2023'te Brezilya'daki hapishanede bekçi olarak kullanılan hayvan hangisidir?
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandı